Prethodni članak
Sljedeći članak

TREĆI KRUG IZBORA: Nova načelnica Kraljevca na Sutli je SDP – ova Blanka Stipčić Berić

Kraljevec na Sutli jedina je JLS u Hrvatskoj u kojoj je održan treći krug izbora


U Kraljevcu na Sutli, jedinoj jedinici lokalne samouprave u Hrvatskoj, danas je održan treći krug izbora, a pravo glasa imalo je 1365 birača.

Bitka se vodila između SDP – ove Blanke Stipčić Berić i dosadašnje načelnice, nezavisne Danijele Pongrac. U trećem krugu pobijedila je Blanka Stipčić Berić, s tijesnom razlikom od 3 glasa. – Čestitke Blanki i zagorskom SDP – u – kratko je prokomentirao rezultat predsjednik ŽO SDP -a KZŽ Siniša Hajdaš Dončić.

Od ukupno 1.365 birača upisanih u popis birača, glasovanju je pristupilo 922 birača, odnosno 67,55%, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 922 birača, odnosno 67,55%. Važećih listića bilo je 909, odnosno 98,59%. Nevažećih je bilo 13 listića, odnosno 1,41%. Blanka Stipčić Berić osvojila je 456 glasova, a Danijela Pongrac 453 glasa.

Podsjetimo, nakon rezultata prvog kruga izbora, nezavisna kandidatkinja i dosadašnja načelnica Danijela Pongrac uložila je žalbu, koju je Županijsko izborno povjerenstvo usvojilo. Ponovnim prebrojavanjem glasova utvrđeno je da su nezavisna Pongrac i HDZ-ov Dražen Jambrešić osvojili jednak broj glasova te su išli su ponovno u drugi krug zajedno s SDP-ovom Blankom Stipčić Berić.

U drugom krugu ispao je Jambrešić, a u treći su ušle dvije žene, SDP-ova Blanka Stipčić Berić i Danijela Pongrac. SDP-ova kandidatkinja u drugom je krugu osvojila 350 glasova, a Danijela Pongrac 313.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook