Prethodni članak
Sljedeći članak

Topolovec: 'Želimo biti garancija razvoja kroz projekte i ideje za Zagorje'

Anđelko Topolovec, Marija Puh i Vlatka Vrček Krajačić kao kandidati ispred platforme 'Srcem za Zagorje' na listi Reformista za 3. izbornu jedinicu, predstavili za što će se zalagati


Kod spomenika „Lijepoj našoj“ u Zelenjaku danas su Anđelko Topolovec, Marija Puh i Vlatka Vrček Krajačić kao kandidati ispred platforme 'Srcem za Zagorje' na listi Reformista za 3. izbornu jedinicu održali konferenciju za novinare. Topolovec na listi je zauzeo 3. mjesto, Puh 8., dok je Vrček Krajačić 13.


- Cijela ova ideja i priča krenula je već prije nekih 15 godina, a mi smo se danas našli ispred spomenika hrvatskoj himni, koja u samom svom nastanku nije bila predviđena kao pjesma koja će biti baš himna Lijepe naše. Isto tako naša inicijativa 'Srcem za Zagorje' nije nastala da bi bila dio jedne političke opcije ili ideologije, već da bude garancija razvoja i što boljeg života na području KZŽ, kroz realizaciju naših ideja i projekata koje smo provodili tih 15 – ak godina – rekao je Topolovec, dodavši da je prašina koja se digla vezana uz tu njihovu inicijativu dovoljan pokazatelj i znak da su pogodili te prerasli lažne ideologije pojedinih politka i političara.
Topolovec je objasnio zašto baš lista Reformista. - Ima nekoliko razloga, prvi je taj što Reformisti vode Varaždinsku županiju, koja je povukla najviše novaca iz EU, preko milijardu i 600 tisuća kuna. To je veliki novac i treba puno ljudi koji imaju znanje i mogućnosti provoditi projekte. Iste stvari provodili smo mi na područjima svojih JLS kojima upravljamo ili smo pri vlasti. Samo ću spomenuti primjer svoje općine Radoboj. U zadnjih godinu dana kroz 5 europskih projkata za koje smo potpisali ugovore, privukli smo preko 15 milijuna kuna, a isto tako su nam 2 projekta u fazi samog potpisa ugovora i njihova vrijednost je oko 3 milijuna kuna. Kada govorimo o našim izvornom prihodu od 5 milijuna kuna, četiri naša proračuna u godinu dana privukli smo kroz kvalitetne projekte koje smo ponudili prema Europskoj komisiji. Platforma Reformista garancija je jednog strelovitog razvoja Vraždinske županije, isto tako mi želimo biti garancija razvoja kroz projekte i ideje za Krapinsko – zagorsku županiju - naglasio je Topolovec.

 


Marija Puh rekla je da Zagorje ima sreću i priliku što je jako blizu glavnome gradu i granici, ali da to može ponekad biti i lagani nedostatak. - Naša želja i borba je bila i dalje će biti da se radi na poboljšanju kvalitete života i da svi naši građani koji rade i u Zagrebu ili preko granice, prepoznaju da ovdje mogu kvalitetno živjeti i imati sve ono što im je potrebno za život i da imaju sve mogućnosti koje žele pružiti svojoj djeci. Vezano za to, posebno bih se nadovezala na veliku nepravdu za koju smatram da je bila prema KZŽ, da smo do prošle godine bili jedina županija u Hrvatskoj koja nije imala mogućnosti da studenti mogu studirati u svojem mjestu stanovanja bez da moraju plaćati školarinu. Eto, ove godine prva generacija studenata završava svoju prvu godinu u na Veleučilištu i u Krapini bez plaćanja i to smatram jednim od velikih uspjeha – rekla je Puh, dodavši da je potrebno raditi i na jačanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, na kojima se može razvijati održivi turizam. - Definitivno moramo poboljšati kvalitetu života ovdje, da svi koji žele imaju mogućnosti da se ostvare u smjeru u kojem žele – zaključila je Puh.

 


Vlatka Vrček Krajačić rekla je da je u politici nešto više od godinu dana. - Iza mojih kolega stoje veliki rezultati, a najveća motivacija mi je bila projekt besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce, nadam se da će to u budućnosti moći biti i za srednje škole. Danas je iznimno važno ulagati u obrazovanje naših mladih, oni su naša snaga i budućnost – napomenula je Vrček Krajačić, pozvavši mlade da se bave aktivizmom i uključe u politiku te učine nešto bolje za Hrvatsku.

 


Na novinarsko pitanje o spominjanom suspendiranju iz Stranke rada i solidarnosti BM 365 te učestalom mijenjanju političkih opcija, Topolovec je odgovorio kratko. – Namjerno nismo pozvali nacionalne medije jer ne želimo populizam i dati priliku da se skrene s nama bitnih, lokalnih tema. Htjeli smo prezentirati za što ćemo se zalagati i boriti, a ova tehnička pitanja, da li smo članovi, da li će nas netko suspendirati, to uputite na službe unutar stranke Rada i solidarnosti, pa će oni odgovoriti s tehničke strane – kratko je rekao Topolovec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook