Prethodni članak
Sljedeći članak

TOPLIČKI SDP: 'Vijećnici vladajuće većine nisu podržali naš prijedlog sufinanciranja vrtića koji bi doveo do manje cijene za roditelje'


Na sjednici Općinskog vijeća Stubičkih Toplica, koja je održana 29. studenoga, putem e-maila, vijećnici vladajuće većine nisu podržali SDP – ov prijedlog za povećanje sufinanciranja troškova boravka djece u vrtiću od strane Općine.

Na tu temu, Općinska organizacija SDP – a poslala je priopćenje, kojega donosimo u cijelosti:

'Na sinoćnjoj e-mail  sjednici Općinskog vijeća Općine Stubičke Toplice vijećnici iz vladajuće većine nisu podržali SDP-ov prijedlog za povećanje sufinanciranja troškova boravka djece u vrtiću  od strane Općine.Na prošloj sjednici najavljeno je  poskupljenje vrtića te je Klub vijećnika SDP-a početkom studenog uputio prijedlog Općinskom vijeću za povećanjem sufinanciranja  od strane Općine. Ovim prijedlogom cijena vrtića za roditelje s jednim djetetom  iznosila bi 900 kn mjesečno uz povećanje sufinanciranja od strane Općine s 50% na 60%,  za drugo dijete predloženo je sufinanciranje u iznosu od  70 %  što bi iznosilo  670 kn mjesečno umjesto dosadašnjih 740, a za djecu s teškoćama predložen je besplatan vrtić. U prijedlogu je također dodan stavak da se malim Topličanima sufinancira boravak od strane Općine u drugim vrtićima ukoliko u „Zvireku“ ne bi bilo mjesta za njih.

 Na ovoj e-sjednici donesen je i Proračun za 2022. godinu. U jeku gospodarske krize i minusa na općinskom računu od 1,5 milijuna kuna SDP-ovi vijećnici nisu podržali kupnju auta za 200.000 kn, povećanje rashoda za zaposlene u Jedinstvenom upravnom odjelu za oko 300.000 kn u odnosu na prošlu godinu te moguća nova zapošljavanja. Izglasanim Proračunom  nisu osigurana sredstva za produženi boravak djece nižih razreda, za dodatnu prijevoznu liniju osnovcima, participativni proračun za mlade niti su povećana izdvajanja za školu te i dalje nema Mjesnih odbora. Sve navedeno bili  su SDP-ovi prijedlozi. U Proračunu također nisu osigurana sredstva za početak gradnje dvorane te  sanaciju školske kotlovnice, ali je istovremeno osigurano 100.000 kn za izgradnju disc golf igrališta.

Spomenuta e-mail sjednica  Općinskog vijeća trebala je biti održana  još 22.11.2021. uživo, no hitno  je otkazana dva i pol sata prije početka bez jasnog obrazloženja.'

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook