Prethodni članak
Sljedeći članak

Toni Ljubić viceprvak Hrvatske u sprintu za mlađe juniore

U Zagrebu održano PH u kuglanju u disciplin sprint za mlađe juniore (U-18), a u Delnicama za mlađe juniorke (U-18)


Kuglana Medveščaka u Zagrebu ugostila je mlađe juniore (U-18) koji su se borili za prvaka Hrvatske u kuglačkoj disciplini sprint, a u isto vrijeme su se mlađe juniorke (U-18) u istoj disciplini okušale na kuglani u Delnicama.

Toni Ljubić postao je viceprvak Hrvatske u sprintu za mlađe juniore. Njega je u finalu s 2:0 nadvisio Tomo Zekić (Zaprešić), koji se tako okitio naslovom prvaka države. Ljubić je bio najbolji u kvalifikacijama, a onda je u osmini finala s 2:0 bio bolji od Martina Zadravca (Željezničar Čk), potom je u četvrtfinalu savladao Josipa Buzgu (Zanatlija SB) s 2:1, a u polufinalu s 2:0 bio uvjerljiv protiv Dine Molnara (Goranin Delnice). Boje Zaboka na ovom su natjecanju branili i Josip Kobelščak, Marko Majstorović i Bruno Pavrlišak. Kobelščak je bio deveti u kvalifikacijama, ali je tijesnom poražen u osmini finala. Majstorović je bio petnaesti nakon kvalifikacija, a onda je u osmini finala izbacio Tina Štefanca (Korana Slunj), da bi mu u osmini finala ponestalo sreće u uzbudljivom dvoboju protiv budućeg prvaka Tome Zekića. Majstorović je u tom dvoboju nakon 1:1 u setovima, poražen tek nakon tri dodatna udarca. Pavrlišak je bio 23. u kvalifikacijama i nije se uspio plasirati u osminu finala.

Magdalena Škreblin osvojila je brončanu medalju u sprintu. U kvalifikacijama je bila četrnaesta, da bi u osmini finala savladala Irmu Šimić (Zagreb) s 2:1, a potom s 2:0 Arianu Fajdetić (Kupa Ozalj). U polufinalu ju je nakon uzbudljive borbe s 2:1 zaustavila Lora Burić (Karlovac), koja se na kraju okitila državnim naslovom nakon što je u finalu s 2:1 bila bolja od Lucije Sever (Siscia).

Konačni poredak:

Mlađi juniori: 1. Tomo Zekić (Zaprešić), 2. Toni Ljubić (Zabok), 3. Dino Molnar (Delnice) i Karlo Boroš (Grmoščica).

Mlađe juniorke: 1. Lovra Burić (Karlovac), 2. Lucija Sever (Siscia), 3. Magdalena Škreblin (Zabok) i Dorotea Močilac (Karlovac).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook