Prethodni članak
Sljedeći članak

TJEDNA PROGNOZA: Kristijan Božarov otkriva što nam donosi novogodišnja noć

Ni ove godine nismo imali bijeli Božić, a evo što nosi ostatak godine


U utorak oblačnije uz mogućnost za malo kiše. Nakon južine će vjetar okrenuti na sjeverac pa će temperatura biti u blagom padu, ali ne previše, za samo nekoliko stupnjeva. Moglo bi se dogoditi da je jutro toplije nego poslijepodne. Navečer polagano razvedravanje pa je u noći na srijedu moguća magla.

Ni u srijedu ne očekujemo zimske uvjete, ali bit će malo hladnije. Ujutro je moguć mraz uz temperaturu oko nule, a danju ćemo se ugrijati na 7 ili 8 Celzijevih stupnjeva. Vjerojatno će biti i sunčanih razdoblja, osobito u popodnevnim satima.

U drugoj polovici tjedna se čini blago i toplo vrijeme uz južinu. I jutarnja i dnevna temperatura će biti više od prosjeka, danju čak i iznad desetke. Čini se uglavnom suho uz mogućnost za sunčana razdoblja. Samo ponegdje je moguća koja kap kiše, sve je to uglavnom suho vrijeme. Još će samo u četvrtak jutarnja temperatura biti oko nule.

Na Staru godinu nastavlja se suho, djelomično sunčano i toplo vrijeme. Puhat će jugozapadni vjetar pa bi dnevna temperatura i dalje trebala biti dosta visoka. Po trenutnim pokazateljima u novogodišnjoj noći ostaje suho i relativno toplo. Noćna temperatura na Silvestrovo blizu desetke, a dnevna oko 15 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju, na Novu godinu, nastavilo bi se blago vrijeme uz temperaturu iznad prosjeka i južinu. Kombinacija sunca i oblaka uz dnevni maksimalac oko 15 Celzijevih stupnjeva.

Prvi dan prvog radnog tjedna u 2023. godini donosi nam nastavak ranoproljetnog vremena. I dalje suho, djelomično sunčano i iznadprosječno toplo, a prognoza pokazuje da slično vrijeme možemo očekivati i u utorak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook