Prethodni članak
Sljedeći članak

''Teže je razbiti predrasude nego atom!''


Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije u suradnji s ZIP portalom, već drugu godinu zaredom na području županije provodi kampanju pod nazivom: “ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”.

Kampanja je počela 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava. Tijekom trajanja kampanje svoje poruke javnosti šalje 16 osoba iz javnog života – osam žena i osam muškaraca.

8. prosinca: Krešimir Božić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije

''Često čujem da smo mi, koji radimo u javnim službama uhljebi, da ništa ne radimo. Međutim to nije tako, kao dokaz tome je i moje iskustvo, budući da već 15 godina radim u sustavu javnih službi. Uspješno sam proveo više projekata do kraja sa svojim suradnicima koji su sebe, svoje slobodno vrijeme davali u to da projekt završimo, da osiguramo bolju dostupnost, da osiguramo financijska sredstva za naše građane i pružimo im bolju uslugu. I ovaj projekt ''Novi početak'' dokaz je jednog takvog uspješnog rada javnih službenika. Međutim, kao što je i sam Einstein rekao – teže je razbiti predrasude nego atom!''

Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook