Prethodni članak
Sljedeći članak

Teta učenika koji nije htio nositi masku u školi u Krapinskim Toplicama osuđena jer je ravnatelju vikala „Sotono“ i „Hitler“

Može se žaliti na presudu...


Događaji koji su lani u rujnu uznemirili inače mirnu zagorsku općinu Krapinske Toplice, ovih su dana ponovno „oživjeli“ na sudu. Na Općinskom sudu u Zlataru, to jest Prekrašajnom odjelu njegove Stalne službe u Zaboku, osuđena je Tina Gaćina Perković (40). Ona je teta učenika osmog razreda koji nije želio nositi masku u školi zbog čega su njegovi roditelji i pobornici njihove odluke danima prosvejdovali ispred škole u Krapinskim Toplicama. Donosimo glavni dio presude:

„Kriva je što je 10. rujna 2021. u 12,00 sati, na prostoru ispred te u unutrašnjosti OŠ Krapinske Toplice, u Krapinskim Toplicama, Zagrebačka 12, narušavala javni red i mir na javnom mjestu na naročito drzak način tako što je za vrijeme sudjelovanja na javnom prosvjedu kod Osnovne škole Krapinske Toplice glasno vičući vrijeđala i omalovažavala ravnatelja navedene škole Samsona Štibohara riječima: “Sotono, Hitler!“, a navedenim ponašanjem je uznemirila ravnatelja te ostale djelatnike škole kao i djecu koja su se nalazila u školi i ispred škole.Dakle, na javnom mjestu se ponašala na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane i narušavajući njihov mir“. Stoga joj je odmjereno 1.000 kuna kazne. Gaćina Perković može se žaliti na ovu presudu Visokom prekršajnom sudu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook