Prethodni članak
Sljedeći članak

Teško zlostavljao ženu i troje djece, prijetio im smrću, a sud ga ostavio na slobodi

Odvjetništvo upozorava da bi mogao napraviti još nešto gore


Višestruki i dogogodišnji nasilnik sa varaždinskog područja nalazi se na slobodi.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu, naime, podnijelo je žalbu protiv prvostupanjskog rješenja Općinskog suda u Varaždinu kojim je odbijen prijedlog državnog odvjetništva da se mjere opreza izrečene 58 - godišnjem hrvatskom državljaninu zamijene istražnim zatvorom.

Optužnicom se okrivljenog 58-godišnjaka tereti da je od siječnja 2015. godine pa nadalje, počinio kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava sve na štetu supruge i troje maloljetne djece. Imao je i oružje i to bez dozvole. Prijetio je ženi smrću, a sve ih je godinama zlostavljao na vrlo grub način, a djecu prisiljavao da rade stvari koje ne odgovaraju njihovoj dobi. Neslužbeno doznajemo da ih je tjerao da prosjače.
Sud je odbio prijedlog za zamjenu mjera opreza istražnim zatvorom i rješenjem produljio trajanje mjera opreza.
Državno odvjetništvo smatra kako se radi o pogrešnoj odluci jer je nedvojbeno utvrđeno da je okrivljenik u više navrata kršio naložene mjere opreza zabrane približavanja i udaljenja iz doma i kako njegovo ponašanje jasno ukazuje na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo, stoji u priopćenju na službenim stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook