Prethodni članak
Sljedeći članak

TATA GORAN: Jedan prsluk dobit će Marla, a drugi ćemo kupiti za Klaićevu bolnicu

Marla Malogorski, djevojčica koja od rođenja boluje od rijetke i neizlježive cistične fibroze, zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, dobit će medicinsko pomagalo koje će joj znatno olakšati život


Četveromjesečna Marla Malogorski dobit će drenažni prsluk koji će joj olakšati tegobe uzrokovane neizlječivom cističnom fibrozom od koje boluje. Potvrdio nam je to neposredno prije izlaska aktualnog broja našeg lista njen tata Goran Malogorski.

Dresovi, turnir, donacije građana…

Proteklog je vikenda, naime, održan malonogometni turnir za pomoć njegovoj kćeri  u organizaciji njegovih prijatelja koji su, zapravo, pokrenuli lavinu dobrote.

– Turnir koji su organizirali moji prijatelji iz malonogometnog kluba Dobermann održan je protekle subote i nastupile su 32 ekipe. Sve je prošlo u druženju i dobroj atmosferi, a zapravo nije bila važno tko će pobijediti nego da se pomogne. Bio sam cijeli dan tamo i stvarno još jednom hvala svima – rekao je Goran dodajući da je na turniru sakupljeno 300 tisuća kuna na turniru, i siguran je da će iznos biti dostatan za čak dva prsluka. Neizmjerno je sretan, kaže, što će njegovo dijete dobiti prsluk, a priznaje da ni u najluđim snovima nije mislio da će za samo nekoliko tjedana skupiti dovoljno za to skupo medicinsko pomagalo.

– Jedan će prsluk biti za moju Marlu, a drugi ćemo kupiti i pokloniti Klaićevoj bolnici da bude na usluzi svim mališanima. Moram priznati da smo jako iznenađeni i presretni. Dobili smo tolike poruke podrške, lijepe riječi… Zbilja čudan osjećaj kada vidiš koliko ti ljudi želi pomoći u nevolji – ispričao nam je tata Goran. Malenoj lavici pomagali su iz svih krajeva Hrvatske, ali i Švicarske, Austrije, Kanade… Donacije su se prikupljale i licitacijom dresova naših vrsnih sportaša. Svoje su potpisane dresove za pomoć Marli dale nogometne zvijezde poput Dejana Lovrena, Marcela Brozovića, Domagoja Vide, Marija Mandžukića, Danijela Subašića, Matea Kovačića i mnogi drugi.

'Veliko hvala svima'

Goran kaže kako je očekivao da će neki od nogometaša pomoći, no ovakav odaziv nije očekivao. – Nemam riječi da bi zahvalio svim ljudima koji su nam pomogli. Hvala od srca svima – dodao je Marlin tata uz riječi kako se sastaje s predstavnikom tvrtke koja naručuje i doprema prsluke u Hrvatsku te se nada da će ovaj tjedan pregovori s tom firmom i završiti. Prsluk se, ističe Malogorski, čeka nekoliko tjedana. Za kraj, pitali smo i kako je glavna akterica priče koja je ponovno ujedinila ljude dobrog srca.

– Marla je super. Vesela je i živahna. Doma je i lijepo jede, dobiva na težini i bolje od očekivanoga što i nije čest slučaj s djecom koja boluju od cistične fibroze. Sve teče baš onako kako bi trebalo i jako smo sretni – ispričao je Goran Malogorski. Podsjetimo, prije nekoliko tjedana objavili smo priču o malenoj Marli Malogorski iz Gornjeg Jesenja kojoj je nakon rođenja dijagnosticirana rijetka i neizlječiva cistična fibroza, bolest čija je osnovna karakteristika stvaranje guste i ljepljive sluzi na svim mjestima gdje ima žlijezda sa vanjskim izlučivanjem. Posebne probleme ta bolest stvara dišnom sustavu u kojem se nakuplja gusta sluz, a pomoć je Smart Vest drenažni prsluk koji pomaže u izbacivanju sluzi koji stoji više od 100 tisuća kuna. Svom suigraču Goranu Malogorskom u pomoć su priskočili kolege malonogometaši koji su odlučili organizirati turnir, a nakon objave priče o malenoj djevojčici, u medijima pokrenuo se val dobrote zahvaljujući kojem će Marla dobiti svoj prsluk i priliku za sretnije i bezbrižnije djetinjstvo.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook