Prethodni članak
Sljedeći članak

Svi sveti u Novom Marofu: 'Svaki grob na našem groblju nosi svoju priču'


U povodu blagdana Svih svetih, izaslanstvo Grada Novog Marofa, zajedno s predstavnicima branitelja i policije, svečano je položilo vijence i zapalilo svijeće kod spomen križa u Novom Marofu.

Gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač naglasio je važnost ovog dana i podsjetio da je blagdan Svih svetih vrijeme kada se prisjećamo svojih najmilijih te onih koji su nesebično dali svoje živote za obranu domovine.

-Svaki grob na našem groblju nosi svoju priču, priču pojedinca koji je ostavio neizbrisiv trag u našim srcima i povijesti našeg grada. Današnji dan je prilika da se prisjetimo tih priča, da očuvamo uspomene i da se zahvalimo onima koji su činili naš grad boljim. Neka ovaj dan bude podsjetnik da nikada ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu – rekao je Jenkač i dodao da Grad Novi Marof čuva uspomenu na svoje poginule i preminule sugrađane te će se i dalje truditi očuvati sjećanje na njihov doprinos i žrtvu.

Osim toga, gradonačelnik Jenkač uputio je poziv svim sugrađanima da pri obilasku posljednjih počivališta svojih bližnjih poštuju sve savjete i smjernice vatrogasne službe kako bi se osigurala sigurnost na grobljima za sve posjetitelje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook