Prethodni članak
Sljedeći članak

Svetokriška 'Naj akcija' – 'Stolčeki za učionicu na otvorenom'

Djeca predlažu drvene 'stolčeke' na sklapanje kako bi ih mogli lako nositi i pospremati. Općina podržava ideju i pronalazi majstora stolara koji prema ideji učenika, članova Kluba mladih tehničara izrađuje drvene stolice


Društvo „Naša djeca“ Sveti Križ Začretje i Koordinacijski odbor Općina prijatelj djece imaju i ove godine zanimljivu 'Naj akciju' 'Naj - akcija se provodi pri Savezu Društava „Naša djeca“ Hrvatske. Od svakog se grada i općine koji imaju status Grad ili općine – prijatelji djece, očekuje da u okviru svoje ukupne planirane godišnje aktivnosti odabere, osmisli i provede novu aktivnost, koju u toj godini ocijeni najpotrebnijom i najkorisnijom za djecu. Takvu akciju prijavljuje Središnjem koordinacijskom odboru Gradovi i općine prijatelj djece za „Naj akciju“ godine.

 

Djeca, članovi Dječjeg općinskog vijeća iznijela su na sastanku s predsjednicom DND-a Nevenkom Sinković, pripremajući aktivnosti za Dječji tjedan, potrebu uređenja učionice na otvorenom i predložila da to bude naša ovogodišnja „Naj akcija“.

 


Želja je da se parkić pri školi, koji ima dva drvena stola i klupe, proširi na neki način dodavanjem mjesta za sjedenjem uz obvezni razmak. Prostor se tako može pretvoriti u učionicu na otvorenom koju za lijepog vremena mogu koristiti svi učenici škole, a preporučuje se nastavu držati što više vani što je vezano uz epidemiološke mjere.
Naša škola sada nema takav prostor pa bi to bilo nešto novo, lijepo i korisno, poručuju iz svetokriške škole.

 


Prijedlog je da se nabave čvrste, ali lako prenosive stolice. . U akciji sudjeluju svi učenici predmetne nastave koji na satovima tehničke kulture vodootpornim bojama boje „stolčeke“. Svaki razredni odjel boji dva „stolčeka“, jedan djevojčice a drugi dječaci. Izbor motiva je po želji djece i međusobnom dogovoru. Tako smo dobili 22 vesela „stolčeka“ i možemo ih koristiti za nastavu na otvorenom. Djeca se vesele učionici na otvorenom koja je u petak, 23. 10. 2020. zahvaljujući lijepom sunčanom danu i proradila.

 


Naša ovogodišnja „Naj akcija“ bit će u ovo vrijeme Corone korisna svim učenicima naše škole, a imamo ih 405. Učionica na otvorenom uvijek će se moći koristiti, a nastava u parkiću pri školi ili pod brezama, novi je način rada i izazov djeci i učiteljima. Našu 'Naj akciju' nazvali smo ' Stolčeki za učionicu na otvorenom – kažu u Svetom Križu Začretju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog olujnog vjetra promet je dozvoljen samo za osobna vozila: -autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar DC3); -Jadranskom magistralom (DC8) izmeđ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program