Prethodni članak
Sljedeći članak

SVEĆENIK „NE ŠLJIVI“ STOŽER NI POL POSTO : „Ja i svi vjernici koji vjerujemo u Isusa, ne možemo dobiti koronu. Sve te mjere treba dokinuti“

Don Vlahović poznat je po tome što je prije 4 godine glumio prometnog policajca, zbog čega je i osuđen


Mladi svećenik Tomislav Vlahović jedan je od najvećih negatora korone u domaćoj javnosti. Don vlahović je župnik u Salima na Dugom otoku, a prvi put se „proslavio“ prije 4 godine kad je glumio prometnog policajca kod Benkovca. Zbog toga je i osuđen.

Sada se s oltara suprotstavlja svim mjerama Stožera i ulazi u otvoreni sukob sa svojim župljanima koji su preboljeli koronu jer se ne želi pridržavati ni jedne epidemiološke mjere. Za njega ne vrijedi ni distanca, ni sredstva za dezinfekciju.  Sve je to, kaže, suvišno i nepotrebno. Masku nikad ne nosi.

Kako piše Jutarnji list, sve je kulminiralo na Veliki četvrtak kad se dogodio i incident.

Don Tomislav je govorio protiv korone, kako je to zlo, sotona i slične priče. No, jedan o vjernika  to više nije mogao trpjeti. Kad je don Tomislav počeo o koroni, on je, kao član zbora, počeo pjevati.

„Evo vidite, iz njega progovara sotona“, uzvratio je svećenik.
„A iz tebe tri sotone!“
„Morat ćemo se pomoliti za našeg B...“
- Ki će se za tebe pomoliti!?“, naljutio se B... na svojeg župonika.

„Kao član lokalnog stožera i kao načelnik nebrojeno puta smo dosad reagirali prema Zadarskoj nadbiskupiji, Županijskom stožeru i prema don Tomislavu, ali pomaka nema“, žali se načelnik Salija Zoran Morović.

Don Vlahović ima vrlo osebujno gledanje na koronu.

„Isus je na Veliki Petak umro i tako uništio smrt, sve grijehe, sve zlo. Ako ste vjernik onda tako gledate, i to postaje za vas unutarnji stav, a tako se sigurno raspršuje strah koji je uvijek početni uzrok za svaku bolest i za svako zlo koje nas zadesi. Strah može nestati jedino kad se čovjek gledanjem sjedini s Isusom, umrlim i uskrslim. To je unutarnji stav, to je prava vjera i ako ste vjernik ne bojite se korone“, rekao je za Jutarnji list.

Što s onima koji se ne slažu sa svojim župnikom ?

„Oni nisu pravi vjernici. Oni se nisu zagledali u Isusa. Ako se netko osjeća prozvanim, meni je žao, jer nikoga nisam prozivao niti napadao. Gledaj, prijatelju, ja polazim od Evanđelja. U njemu su svi odgovori, u tom smislu tumačim i propovijedam. Isus je pobijedio svako zlo, Isus je pobijedio smrt. Ako prihvatiš da zlo postoji, da postoji korona, ljudi se počinju bojati jer misle da će im se nešto dogoditi. To nisu vjernici i čim prihvatimo strah Isus ne može djelovati. Bitno je nadati se i očekivati dobro“, odlučan je svećenik.

Don Vlahović je otišao i korak dalje, odgovarajući na pitanje „Znači li to da svećenici i svi oni koji su dobili koronu nisu pravi vjernici?“

„Da. Ti se svećenici nažalost nisu zagledali u Isusa raspetog i uskrslog, nisu se zapitali što je grijeh. Ako vjerujete da korona postoji, ona će vas i stići. Ja i svi vjernici koji vjerujemo u Isusa nismo dobili niti možemo dobiti koronu. Ako gledate na stvari samo negativno, negativne vam se stvari događaju, ako se putem medija informirate o samo negativnim stvarima, to vas uvlači u negativne misli, u zlo. Vjera je osobna stvar, a Evanđelje je vrhunac“

„Sve te mjere treba dokinuti jer se protiv korone možete boriti jedino pozitivnim gledanjem na stvari, kao što sam prethodno objasnio. Nikada se nisam pazio, nikada nisam nosio masku i nikada se nisam zarazio. Ni neki moji vjernici koji dolaze na misu ne nose maske i nitko se nije zarazio. Evanđelje nas tako uči. Misa nije politički skup ili sportski događaj, nego sjedinjenje sa živim Isusom. Ako vjernici dolaze na Misu i očekuju da će biti bolesni, da će biti loše, to najviše uništava čovjeka. To je nepriznavanje da je Isus apsolutna dobrota i zdravlje, a kako bilo kakvo zlo može biti jače od toga? Nemoguće je da budemo gubitnici ako smo se sjedinili s apsolutnom dobrotom. To tvrdi suvremena psihologija i suvremena neuroznanost. Danas je dokazano da 70 posto tjelesnih bolesti proizlazi iz nezdravog duha, iz zlog pogleda, odnosno načina na koji gledamo na stvari i svijet oko nas. Isus je vrhunski znanstvenik! On je izvor znanosti, zdravlja i dobrote. On je donio novi svijet, Die Neue Welt. Ako mislimo da ćemo se zaraziti, nismo prihvatili Isusa, u sebi nosimo starog Adama i njegov grijeh kojeg je Isus pobijedio. Isus pobjeđuje svako zlo, Isus je jači od svake bolesti pa i koronu“, zaključio je svećenik Vlahović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook