Prethodni članak
Sljedeći članak

SVAŽIĆ: Nadam se da ćemo u suradnji sa Županijom i Vladom realizirati izgradnju sportske dvorane

S načelnikom Krapinskih Toplica Ernestom Svažićem razgovarali smo o realiziranim projektima u 2019. godini, ali i onima koji se planiraju ostvariti u narednoj godini


U Općini Krapinske Toplice 2019. godina bila je vrlo radna i obilježena provedbom EU projekata. Prema riječima načelnika Ernesta Svažića, upravo je ove godine ostvaren prvi europski projekt, a riječ je o izgradnji reciklažnog dvorišta.

Europski projekti

Projekt je to vrijedan 4,3 milijuna kuna koji je u 85 – postotnom iznosu sufinanciran europskim novcem. – To je za nas izrazito važan projekt za čiju smo realizaciju dobili i pohvalu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a uz njega je vezan i projekt edukacije građanstva oko sortiranja i gospodarenja otpadom koji provodimo u suradnji s Gradom Pregradom – ispričao je načelnik Svažić dodajući kako je europskim novcem sufinancirana i nabava kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada.

Još jedan od projekata koji je ostvaren u ovoj godini na području općine je projekt WiFi4EU za koji su Krapinske Toplice dobile 15 tisuća eura. Realizacijom projekta središte općine bit će pokriveno sustavom bežićnog interneta. – Zahvaljujući sufinanciranju iz europskih sredstava uredit ćemo i opremiti Društveni dom u Maloj Erpenji, a ovih smo dana dobili i rješenje da nam je prošao projekt gradnje punionice za električna vozila. Osigurat ćemo dva parkirna mjesta koja će sadržavati opremu za punjenje električnih automobila – naglasio je načelnik Krapinskih Toplica. Isto tako, završena je i pripremljena projektna dokumentacija da se postojeći Dom kulture prenamijeni u Multimedijski centar. Izrada spomenute dokumentacije također je financirana iz europskih sredstava. - Želja nam je da se prostor knjižnice proširi te da joj se dodaju novi sadržaji, ali i da se prostor bivše kinodvorane digitalizira, da se postave nove sjedalice i nabavi sva potrebna tehnika – istaknuo je načelnik Krapinskih Toplica.

Najava za 2020. godinu

Kako je naglasio, osim podrške s europske razine, važna je i podrška s državne razine. Tako je u suradnji s Hrvatskim vodama izgrađen vodovod u visokoj zoni Čret, Lovreča sela i Škrnik. Jedan od najvažnijih projekata u 2019. svakako je i sanacija Zagrebačke ulice. – Uz pomoć Ministarstva prometa i Hrvatskih cesta uspjeli smo dobiti dodatna sredstva za sanaciju Zagrebačke ulice. Ukupna vrijednost radova je 2,89 milijuna kuna, a duljina zahvata iznosila je 577 metara. U Zagrebačkoj ulici sanirano je i klizište, a vrijednost tih radova iznosila je 670 tisuća kuna – naglasio je Svažić uz riječi da se nada kako će se rekonstrukcija nastavka biti u 2020. godini.

- Imamo i projekte financirane iz vlastitih sredstava, a najveća je investicija u nerazvrstane ceste. Uložili smo više od 3 milijuna kuna za asfaltiranje 5 kilometara cesta, a završili smo i 2,5 kilometara od prošle godine – ispričao je načelnik Krapinskih Toplica. Spomenuo je i ulaganje od preko 300 tisuća kuna u sustav javne rasvjete. - Godinu pred nama započet ćemo realizacijom europskog projekta budući da smo od Agencije za plaćanje u poljoprivredi dobili obavijest da nam je prošao projekt izgradnje vatrogasnog doma DVD – a Krapinske Toplice, što nam je vrlo važan i značajan projekt. Nastojat ćemo i poboljšati infrastrukturu za pješake kroz izgradnju nekoliko dionica nogostupa – naglasio je Svažić. Dodao je kako očekuju i podršku Vlade oko izgradnje sportske dvorane u Krapinskim Toplicama. – U partnerstvu sa Županijom i Vladom nadamo se da ćemo realizirati taj važan projekt za naše stanovnike - istaknuo je toplički načelnik. Najavio je i nastavak izgradnje nerazvrstanih cesta uz riječi kako bi se u 2020. godini trebalo urediti i asfaltirati oko pet kilometara cesta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na dijelu dionice autoceste A1, između tunela Bristovac i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog jakog vjetra.  Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana moguća je vožnja uz povremene kraće zastoje na pojedinim dionicama...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program