Prethodni članak
Sljedeći članak

Svažić: „Iz Zagorja u 20 godina zbog loše županijske vlasti iselilo 15 tisuća mladih ljudi”

Kandidat za župana Ernest Svažić o Kolarovom programu: Bajke nesposobne županijske vlasti


Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za župana Krapinsko-zagorske županije Ernest Svažić na konferenciji za medije u petak javnost je upoznao s manipulacijama činjenicama koje pokušava progurati aktualni, ali ne zadugo, župan Željko Kolar.

Svažić je uvodno naglasio da cilj nije svađa, niti lažno optuživanje kako to radi SDP, već ukazivanje na stvarnost koja nije blistava, a za koju odgovornost snosi nesposobna županijska vlast.

– Prvo, riječ je o jučerašnjim izjavama gospodina Kolara koji mi predbacuje da neki projekti u Krapinskim Toplicama nisu ostvareni te za to okrivljuje mene! To je konstrukcija gospodine Kolar: trodijelna sportska dvorana je projekt koji je u Vašoj ingerenciji, Općina kojoj sam na čelu svoj je dio posla odradila, a Vi, gospodine Kolar, niste. To je činjenica – rekao je Svažić.

Svažić je kao drugo govorio o Kolarovom programu naglasivši da su u njemu jedino izvedivi ne Kolarovi, nego Vladini projekti, točke koje je usvojila Vlada Republike Hrvatske na sjednici u Krapini.

– Treće je još veća bajka, gospodine Kolar! Vi namjeravate većinu projekata financirati iz fondova Europske unije?! Podsjetit ću vas: Krapinsko zagorska županija povukla je iz EU fondova 339 kuna po glavi stanovnika, a Varaždinska, a taj podatak dobro znate, 1499. Gospodine župane, 17. smo po povlačenju novaca iz EU fondova od 20 hrvatskih županija. Iza nas su samo Lika s gotovo trostruko manje stanovnika i još dvije županije. Gospodine Kolar, moj tim i ja ćemo takvu poraznu statistiku promijeniti. Mi znamo za razliku od Vas. Za mene je politika časno služenje i kao budući župan napravit ću sve da više nikada ne budemo zadnji među kajkavskim županijama – poručio Svažić.

HDZ-ov kandidat za župana naglasio je i da je iz Zagorja u 20 godina loše županijske vlasti iselilo 15 tisuća mladih ljudi.

– Otišle su cijele obitelji iz, zasigurno, kraja sa šansom. A koji nazaduje zbog nebrige i vladanja, a ne služenja. To se više neće događati. Zagorje vise neće biti zadnje, Zagorje bu prvo. Naš je program za to jamstvo, a to osobno jamčim i ja – rekao je Svažić i dodao da će u suradnji s gradovima i općinama osigurati jako sufinanciranje dječjih vrtića koji će biti besplatni za svu djecu, a učenicima osnovnih škola osigurati besplatnu školsku kuhinju te besplatni prijevoz za osnovnoškolce i srednjoškolce.

– Odakle nam novac za to i iznimno visoku razinu investicija za gospodarstvo i infrastrukturu? Iz fondova EU, gospodine Kolar. Istih onih koje vi niste znali iskoristiti – zaključio je Svažić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook