Prethodni članak
Sljedeći članak

SVAKA ČAST: Evo tko su ‘najljubazniji’ vozači u Bedekovčini


U Bedekovčini  su uručene  prigodne nagrade za odabrane ljubazne vozače, nakon provedene akcije ‘Dan ljubaznosti u prometu’, koja je održana 29. svibnja u organizaciji Policijske uprave krapinsko-zagorske uz potporu i sudjelovanje Srednje škole Bedekovčina.


Cilj akcije je bio poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, a isto tako i poticanje pješaka na zahvalu poradi propuštanja na pješačkim prijelazima putem neverbalne komunikacije (naklon glave, osmijeh i sl.).

Akcija je provedena u Bedekovčini na tri pješačka prijelaza (pješački prijelaz u Ul. Ljudevita Gaja, pješački prijelaz u Ul. Stjepana Radića i pješački prijelaz na Trgu Ante Starčevića), gdje je sedam učenika Srednje škole Bedekovčina evidentiralo savjesne i nesavjesne vozače, odnosno vozače koji su propuštali pješake na pješačkim prijelazima i one koji to nisu činili, te dodatno evidentirali vozače koji su to činili na ljubazan način (pozitivna neverbalna komunikacija).

Tijekom akcije evidentirano je ukupno 188 vozača, od čega je bilo 110 „savjesnih“ vozača i 78 „nesavjesnih“ vozača. Od 110 „savjesnih“ vozača, njih 47 uz propuštanje prednosti pješacima na pješačkim prijelazima svojom pozitivnom neverbalnom komunikacijom i gestikulacijom su dodatno evidentirani kao „ljubazni vozači“.

Tako su u petak, 14. lipnja u Srednjoj školi Bedekovčina uručene prigodne nagrade za odabrana tri „ljubazna vozača“ i to za Martinu Martinić iz Bedekovčine,  Jasenku Mutak iz Bedekovčine i Bornu Drobeca iz Oroslavja.

Prigodne nagrade uručili su im načelnik Općine Bedekovčina  Darko Ban i policijski službenik za poslove prometne policije Policijske uprave krapinsko-zagorske Tomislav Zajec, uz prisutnost ravnateljice Srednje škole Bedekovčina Vere Hrvoj, profesorice Danijele Švigir i učenika Srednje škole Bedekovčina koji su sudjelovali u navedenoj preventivnoj akciji. 
 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook