Prethodni članak
Sljedeći članak

Susjedska svađa u jednom zagorskom mjestu! Prijetio mu da će ga ispeći i pojesti, svjedočio i župnik

Oba su proglašena krivim


Susjedski obračun s prijetnjama u zagorskome mjestu Lepoglava završio je – a gdje bi drugo – na sudu.

No, slučaj je neobičan jer je sutkinja na koncu presudila da su oba aktera svađe i vrijeđanja kriva te da jedan drugome moraju platiti odštetu za duševne boli. Doduše, ne u istom iznosu, piše Danica.hr.

Joža je tužio susjeda Štefa jer mu je u siječnju oko 8 sati ujutro u prostorijama prekršajnog suda u Ivancu prijetio smrću. Štef je pak tužio Jožu jer mu je psovao majku bosansku i prijetio da će ga deportirati. Štef Joži mora platiti 19.500 kuna odštete, a Joža Štefu 4500 kuna.

Prst kao pištolj

Prema presudi, Štef se u prostorijama prekršajnog suda okrenuo prema Joži te “svinuvši kažiprst ruke učinio kretnju kao da pritišće okidač vatrenog oružja, pri tome oponašajući zvuk pucnja, što je kod tužitelja izazvalo strah za vlastiti život i sigurnost”.

Štef je pravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašen krivim zbog kaznenog djela prijetnje. Svemu je prethodio događaj iz listopada kad je Štef prolazio traktorom pokraj Jožine kuće te mu je zasmetao Jožin parkirani automobil na cesti.

“Počeo je jako trubiti sirenom te ugasivši traktor počeo vikati ‘gdje je taj vrag, je… mu bog mater, ubit ću ga, je… mu bog mater’. Nakon što je Joža izašao iz kuće, Štef je nastavio vikati i prijetiti: Je… ti bog mater, ubit ću te, ispeći ću te i pojesti“, tvrdi Joža, kako stoji u presudi.

No, za taj slučaj obojica su proglašena krivima za remećenje javnog reda i mira te prekršajno kažnjena novčanim kaznama. Zanimljivo je kako je na sudu svjedočio i poznati podravski župnik te policijski kapelan Ozren Bizek koji je rodom iz Lepoglave te je Jožin susjed.

Psuje majku bosansku

On je potvrdio da je čuo kako Joža Štefu psuje majku bosansku te prijeti da će deportirati i njega i sina natrag u Bosnu. Također, vlč. Bizek, koji nije u zavadi s Jožom, “iskazao je da je vidio i čuo (bio na prozoru svoje kuće) parkirani Jožin auto, tako da su Štef i njegov sin stali traktorom i prikolicom jer im je onemogućio normalan provoz”.

Zbog prijetnji smrću, dakle, Jožine duševne boli teške su 19.500 kuna, a za uvrede zbog Bosne Štefove boli iznose 4500 kuna. Kad se sve zbroji i oduzme, ispada kako je Štef Joži dužan platiti točno 15.000 kuna za onaj igrokaz s prstom kao pištoljem u zgradi prekršajnog suda, piše Danica.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook