Prethodni članak
Sljedeći članak

Surađuje se na nizu projekata, a sada je ministar Ćorić gradonačelniku Greguroviću navijestio nove potpore

Upoznali smo ministra s određenim stvarima i potencijalima krapinskog gospodarstva, ali i s problemima koji muče određene segmente gospodarstva na području Krapine, rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić danas je posjetio Krapinsko – zagorsku županiju u kojoj je obišao nekoliko tvrtki i održao sastanak s gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem. Obilazak je započeo u Zaboku, ministar je obišao tvrtku SATO iz Zaboka koja je specijalizirana je za proizvodnju etiketa, ima 115 zaposlenih i maksimalno koristi EU fondove te sredstva koje daje država.


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić nakon sastanka s gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem kazao je kako je tema razgovora bila funkcioniranje i odnos između Grada Krapine i Vlade Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u čitavom nizu segmenata, od gospodarenja otpadom, funkcioniranje Hrvatskih voda, HEP-a i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

‘Drago mi je da je Krapina u svim ovim segmentima u proteklom razdoblju postigla dobre rezultate. Ide sanacija odlagališta, koja je dugo vremena bila izazov, gradonačelnik je svojom inicijativom ubrzao ovaj projekt u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Veseli me činjenica da je Krapina grad poduzetništva, firme u poslovnoj zoni u Krapini posluju vrlo dobro i u konačnici je pitanje izgradnje novih gospodarskih infrastruktura u narednom razdoblju, što je sjajno. Upoznao sam ih kratko s namjerama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja po pitanju potpora poduzetništvu, natječaj koji je prije nekoliko dana otvoren, s kojim ćemo s milijardu i 140 milijuna kuna sufinancirati upravo projekte povećanja infrastrukture, sigurno će pronaći svoju publiku, odnosno one koji će aplicirati na ovaj natječaj na području Krapinsko – zagorske županije – rekao je ministar.


Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović zahvalio je ministru što je došao u Krapinu. – To nije prvi posjet ministra Krapini i zadovoljan sam što surađujemo na nizu projekata, ne samo s ministarstvom nego i s državnim tvrtkama koje su u okviru njegovog ministarstva. Mi smo ga danas upoznali s određenim stvarima i potencijalima krapinskog gospodarstva, ali s problemima koji muče određene segmente gospodarstva na području Krapine. Prema podacima, koje redovito dobivamo od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, nikad nije bilo više zaposlenih u Krapini što nas uistinu veseli. Što se tiče ministarstva i državnih tvrtki, koje su u sastavu ministarstva, poput Hrvatskih voda, HEP-a, Fonda za zaštitu okoliša, ovdje na području grada je u proteklih četiri godine došlo preko 62 milijuna kuna. Ministarstvo je s 20 milijuna kuna sufinanciralo izgradnju Poduzetničkog inkubatora, Fond za zaštitu okoliša sanaciju odlagališta otpada Gorjak, koja je sad krenula, Hrvatske vode rekonstrukciju podzemne infrastrukture, ali i druge projekte te HEP koji kontinuirano radi na rekonstrukciji niskonaponske mreže na području cijelog grada, podsjetio je gradonačelnik i dodao da su ovom prilikom ministru predstavili i projekte koji su pred njima i za koje žele da se u Krapini realiziraju.

 


U Krapini je ministar obišao i tvrtku Jedinstvo gdje se zahvalio na izgradnji privremenog smještaja za stanovnike s područja pogođenih potresom, a u smjeru Banovine otišlo je više od 500 kontejnera. U obilasku tvrtke Jedinstvo bio je i predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec koji je kazao kako je 2020. godina i unatoč krizi dobro završila. Ministar je svoj obilazak u Krapinsko – zagorskoj županiji završio posjetom poslovne zone Dona u Gornjoj Stubici i tvrtke Frassinox iz Donje Stubice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta i graničnim prijelazima. Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su u zonama privremene regulacije prometa te na pojedinim graničnim prijel...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program