Prethodni članak
Sljedeći članak

Surađuje se na nizu projekata, a sada je ministar Ćorić gradonačelniku Greguroviću navijestio nove potpore

Upoznali smo ministra s određenim stvarima i potencijalima krapinskog gospodarstva, ali i s problemima koji muče određene segmente gospodarstva na području Krapine, rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić danas je posjetio Krapinsko – zagorsku županiju u kojoj je obišao nekoliko tvrtki i održao sastanak s gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem. Obilazak je započeo u Zaboku, ministar je obišao tvrtku SATO iz Zaboka koja je specijalizirana je za proizvodnju etiketa, ima 115 zaposlenih i maksimalno koristi EU fondove te sredstva koje daje država.


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić nakon sastanka s gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem kazao je kako je tema razgovora bila funkcioniranje i odnos između Grada Krapine i Vlade Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u čitavom nizu segmenata, od gospodarenja otpadom, funkcioniranje Hrvatskih voda, HEP-a i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

‘Drago mi je da je Krapina u svim ovim segmentima u proteklom razdoblju postigla dobre rezultate. Ide sanacija odlagališta, koja je dugo vremena bila izazov, gradonačelnik je svojom inicijativom ubrzao ovaj projekt u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Veseli me činjenica da je Krapina grad poduzetništva, firme u poslovnoj zoni u Krapini posluju vrlo dobro i u konačnici je pitanje izgradnje novih gospodarskih infrastruktura u narednom razdoblju, što je sjajno. Upoznao sam ih kratko s namjerama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja po pitanju potpora poduzetništvu, natječaj koji je prije nekoliko dana otvoren, s kojim ćemo s milijardu i 140 milijuna kuna sufinancirati upravo projekte povećanja infrastrukture, sigurno će pronaći svoju publiku, odnosno one koji će aplicirati na ovaj natječaj na području Krapinsko – zagorske županije – rekao je ministar.


Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović zahvalio je ministru što je došao u Krapinu. – To nije prvi posjet ministra Krapini i zadovoljan sam što surađujemo na nizu projekata, ne samo s ministarstvom nego i s državnim tvrtkama koje su u okviru njegovog ministarstva. Mi smo ga danas upoznali s određenim stvarima i potencijalima krapinskog gospodarstva, ali s problemima koji muče određene segmente gospodarstva na području Krapine. Prema podacima, koje redovito dobivamo od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, nikad nije bilo više zaposlenih u Krapini što nas uistinu veseli. Što se tiče ministarstva i državnih tvrtki, koje su u sastavu ministarstva, poput Hrvatskih voda, HEP-a, Fonda za zaštitu okoliša, ovdje na području grada je u proteklih četiri godine došlo preko 62 milijuna kuna. Ministarstvo je s 20 milijuna kuna sufinanciralo izgradnju Poduzetničkog inkubatora, Fond za zaštitu okoliša sanaciju odlagališta otpada Gorjak, koja je sad krenula, Hrvatske vode rekonstrukciju podzemne infrastrukture, ali i druge projekte te HEP koji kontinuirano radi na rekonstrukciji niskonaponske mreže na području cijelog grada, podsjetio je gradonačelnik i dodao da su ovom prilikom ministru predstavili i projekte koji su pred njima i za koje žele da se u Krapini realiziraju.

 


U Krapini je ministar obišao i tvrtku Jedinstvo gdje se zahvalio na izgradnji privremenog smještaja za stanovnike s područja pogođenih potresom, a u smjeru Banovine otišlo je više od 500 kontejnera. U obilasku tvrtke Jedinstvo bio je i predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec koji je kazao kako je 2020. godina i unatoč krizi dobro završila. Ministar je svoj obilazak u Krapinsko – zagorskoj županiji završio posjetom poslovne zone Dona u Gornjoj Stubici i tvrtke Frassinox iz Donje Stubice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook