Prethodni članak
Sljedeći članak

Sufinancira se umjetno osjemenjivanje goveda i krmača, držanje goveda, koza, ovaca i pčela

Objavljen javni poziv za dodjelu potpora desinićkim poljoprivrednicima za 2019.


Načelnik općine Desinić, po prethodno pribavljenom pozitivnom mišljenju Ministarstva poljoprivrede o usklađenosti potpore male vrijednosti objavio je javni poziv za dodjelu potpora poljoprivredi za 2019. za sljedeće aktivnosti u poljoprivredi: za sufinanciranje troškova umjetnog osjemenjivanja plotkinja goveda, sufinanciranje troškova umjetnog osjemenjivanja krmača, potpore za držanje goveda, potpore za držanje ovaca i koza, potpore za držanje pčelinjih zajednica i sufinanciranje nabave voćnih sadnica i loznih cjepova.

Kod umjetnog osjemenjivanja goveda i krmača sufinancira se iznos od po 100 kuna po plotkinji ili krmači. Kod potpora držanja goveda odobrava se iznos od 100 kuna po grlu, a kod koza i ovaca 20 kuna po grlu i po 20 kuna po jednoj pčelinjoj zajednici. Kod sufinanciranja nabave voćnih sadnica i loznih cjepova potpora se isplaćuje po zahtjevu uz predočenje računa o kupnji na slijedeći način: za kupnju sadnica voćaka u količini od 10 – 200 komada u visini od 40%, a za kupnju cjepova vinove loze u količini od 200 – 1000 komada u visini od 30%.

Subvencije će isplaćivati isključivo za sadnice voćaka i cjepove vinove loze koje su kupljene u Republici Hrvatskoj. Korisnici sredstava potpore su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, koja imaju sjedište odnosno prebivalište i čija se proizvodnja odvija na području općine Desinić. Poljoprivredna gospodarstva obuhvaćaju slijedeće subjekte u poljoprivrednoj proizvodnji: obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Za korisnike potpora koji su u sustavu PDV-a troškovi PDV-a nisu prihvatljivi za odobravanje potpore. Javni poziv otvoren je do 31. prosinca 2019. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski u Dalmaciji i Hrvatskom primorju. Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.  A1 Zagreb...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program