Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠUDIGO dobiva svoju himnu, autor teksta i glazbe je učenik Dini Glumpak

Poziv je bio upućen svim učenicima za osmišljavanje teksta, a Dini je svoj tekst i uglazbio jer svira sve instrumente i lakše mu napisati tekst uz glazbu


Ove godine Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku slavi svoj 60. rođendan. Tijekom godine održavat će se razne aktivnosti povodom toga, a za početak ravnateljica Božica Šarić ostvarila je jednu od svojih ideja, a to je da škola dobije svoju himnu i zastavu. Učenici su pozvani na pisanje tekstova za himnu. 'Povjerenstvo za odabir školske himne ŠUDIGO Zabok tijekom veljače 2021. godine zaprimalo je prijave učenika. Učenici su slali svoje kreativne tekstove u kojima naglašavaju pripadnost školskoj zajednici te radost školskog života i odabralo pobjednički tekst. Autor odabranog teksta je učenik Dini Glumpak (4.wd). 'Velika je čast biti autor školske himne te je Dini u uredu ravnateljice primio i vrijednu nagradu. Tekst će biti uglazbljen i prvi put javno izveden na proslavi obljetnice Škole. Čestitamo Diniju te zahvaljujemo na sudjelovanju svim ostalim učenicima koji su poslali svoje tekstove, kaže ravnateljica Šarić dodajući da je Dini otišao i korak dalje pa je tekst i uglazbio. Sada samo slijedi da učenici glazbene škole naprave aranžman i himna je sprema za izvođenje na središnjoj proslavi obljetnice ŠUDIGO-a.

Vjetar u leđa mame Dalije


Dini Glumpak učenik je 4. razreda smjer web dizajn i ispričao nam je da uopće nije imao u planu pisati, nije čak ni vidio poziv na stranicama škole, no vidjela je mama Dalija. 'Ona me ustvari nagovorila jer je znala da mi to ide, i evo ga, prvo mjesto, zadovoljan je Dini. Kad je pak o glazbi riječ, Dini svira sve instrumente. 'Uvijek kad pišem tekst lakše mi je uz gitaru, kaže Dini koji od pisanja više voli svirati, ali pisanje mu također oduvijek dobro ide. Otkrio nam je neke detalje o budućoj himni. 'Tekst govori o ŠUDIGO-u, cijeloj školi, nabrojao sam sve smjerove, spomenuo profesore i samo istinu – kako je u toj školi lijepo. Inače mi se škola jako sviđa i da mogu ostao bih i dalje u toj školi. Žao mi je što je već gotovo moje školovanje u toj školi, iskren je Dini.


I Dini i mama oduševljeni školom


O pisanju nikad nije razmišljao kao pozivu, nikada mu nije to bio prvi cilj, ali sada sve više razmišlja i o tome. Makar, uz sviranje i pisanje Dinijev veliki talent je i crtanje, pa od svih tih talenata teško je sada reći koji će mu u životu biti primaran. 'A crtanje sam naslijedio od mame Dalije i bake Nevenke, kaže Dini koji će sad malo više pratiti natječaje, javljati se na njih bez obzira jesu li vezani uz glazbu, pisanje ili crtanje. Mama Dalija kaže da sve to što izlazi iz njega zasluga je ove škole. 'Oni baš drže do osjećaja, do djeteta, potiču sve kod djeteta i stvarno sam prezadovoljna što je u toj školi, a što je najvažnije, i Dini je. U toj školi u njemu se probudilo sve ono što je dugo spavalo, oduševljena je mama Dalija. 'Za sve što želite raditi treba zapravo potpora obitelji, koju ja imam, a osmašima poručujem da se upišu baš u ŠUDIGO jer je stvarno super, poruka je autora teksta i glazbe himne Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, Dinija Glumpaka. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook