Prethodni članak
Sljedeći članak

Sudar percussion trio oduševio okupljene na bistričkom trgu

''Ljeto u Mariji Bistrici'' još uvijek traje


Velika Manifestacija TZ Općine Marija Bistrica ''Ljeto u Mariji Bistrici'' još traje. Jučer je tako na Trgu Pape Ivana Pavla II održan koncert ''Sudar percussion trija''.

Ansambl ''Sudar Percussion'' koji djeluje u okviru Udruge Samoborski udaraljkaši koja broji 15 članova, a od kojih su većina glazbenici udaraljkaši, od svojih početaka 2010. godine se zalaže za promicanje i popularizaciju klasičnih udaraljki i udaraljkaške, posebice hrvatske glazbene literature. 

U ansamblu Sudar trio, čiji je umjetnički voditelj Goran Gorše, kao ogranak etabliranog ansambla Sudar Percussion, zastupljena su djela hrvatskih skladatelja kao i hrvatskih aranžera već postojeće, strane  udaraljkaške literature, a program koncerta nosi naziv „TRIPLE WIN“. Uz zanimljivost udaraljkaškog instrumentarija i koncertnog programa, svojom akustičnom atraktivnošću i virtuozitetom glazbenika nimalo ne odstupa od velikih multimedijalnih udaraljkaških projekata koji se najčešće vežu uz ansambl Sudar Percussion.

U koncertni program su uključene dvije marimbe, vibrafon, cajon, koncertni bas bubanj, tomovi i druge, manje udaraljke. Ovaj zanimljiv koncert, organizirala je Udruga ''STAV'', a svi okupljeni bili su oduševljeni programom koji su pružili mladi i vrlo talentirani udaraljkaši. Bio je to drugačiji koncert, ali tko god se našao na bistričkom trgu u subotu, otišao je pun dojmova.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook