Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠTRAJK frontalno ide dalje: Ponudu Vlade odbilo 88% zaposlenika osnovnih i 95% u srednjim školama


Sindikati su se obratili javnosti i otkrili konačne rezultate referenduma o štrajku.  Na press konferenciji pred novinarima su se pojavili Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske izjavio je kako je ponudu Vlade odbilo 88,93 posto zaposlenika. Sanja Šprem,  predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja je rekla kako su se njihovi također glatko odbili ponudu Vlade s 95, 26 posto.

Ne, glasila je i ponuda s fakulteta. Igor Radeka iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja rekao je da izlaz na referendum bio je 73,9%, a ponudu Plenkovića odbilo ju 69%. Štrajk na fakultetima nastavlja se s jednim danom u tjednu, a prvi takav dan je idući petak 6. prosinca.

Dakle, štrajk se nastavlja s jedinim ciljem, kažu, a to povećanje koeficijenta zbog složenosti poslova i ne zanimaju ih dodaci na plaću. Očekuju i da će im  dani u štrajku biti plaćeni, no istaknuli su da to ovisi o odluci Vlade. Ako će ići u smjeru da dani u štrajku neće biti plaćeni, to neće biti dobra odluka, napomenuli su. Šprem je rekla i da neke općine prisiljavaju učitelje da u ponedjeljak počnu s nastavom, barem dobivaju takve informacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook