Prethodni članak
Sljedeći članak

Stožer se danas sastaje s ministrima: Slijedi nam popuštanje mjera?

Danas će se sastati članovi Stožera civilne zaštite i ministri koje će raspravljati o aktualnim mjerama, odnosno hoće li ih popuštati ili ne


Danas će se sastati članovi Stožera civilne zaštite i ministri koje će raspravljati o aktualnim mjerama, odnosno hoće li ih popuštati ili ne.

Krajem siječnja prestaje vrijediti Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojom su zabranjena okupljanja više od 25 osoba te kojom je obustavljen rad ugostiteljskih objekata, teretana, fitness centara, sportskih centara i sličnih objekata. 

-Na interesantno pitanje koje implicira to da se planira neko značajnije popuštanje ne mogu odgovoriti s 'da' ili 'ne'. Imamo puno povoljniju situaciju, ali imamo nove sojeve virusa, imamo Sisačko-moslavačku županiju koja je stradala i sve to skupa ćemo staviti na stol i vidjeti postoji li neki korak unatrag što se tiče mjera, no ne mogu vam odgovoriti ni 'da' ni 'ne' - kazao je Krunoslav Capak u petak na konferenciji za medija Stožera civilne zaštite. 

Ugostitelji traže da se kafići, teretane i drugi objekti otvore s 1. veljače. Udruga Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja uputile su dopis Vladi i Nacionalnom stožeru civilne zaštite u kojemu upozoravaju "na procesne manjkavosti u postupku kreiranja te donošenja odluka".  Upozoravaju kako je njima onemogućen rad, dok kiosci mješovitom robom, pekarnice, benzinske postaje i ostali objekti bez ikakve prepreke nadopunjavaju osnovnu djelatnost pripremom i prodajom kave te jednostavnih jela. Također, istaknuli su kako isplate potpora za očuvanje radnih mjesta jako kasne, a isplatu naknade za fiksne troškove mogu tražiti samo oni koji su si mogli priuštiti platiti troškove za prosinac, piše  Večernji.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook