Prethodni članak
Sljedeći članak

STOŽER: 'Najviše aktivnih slučajeva je u Krapini, Zaboku, Gornjoj Stubici, Đurmancu i u Donjoj Stubici'


Održana je konferencija za medije Stožera civilne zaštite KZŽ. Načelnik stožera Anđelko Ferek - Jambrek iznio je najnovije podatke o koronavirusu u našoj županiji. U proteklih 24 sata imamo 45 novooboljelih i ukupna brojka aktivnih slučajeva u našoj županiji je 537. U samoizolaciji je osoba 1028. Trenutno najviše pozitivnih osoba imamou Krapini (71), Zaboku (44), Gornjoj Stubici (36), Đurmancu (26) i u Donjoj Stubici (26).

U OB Zabok nalazi se 46 pozitivnih pacijenata, od kojih je 9 osoba na respiratoru, a na COVID odjelu u Krapinskim Toplicama nalazi se 11 pozitivnih osoba. Prije dva tjedna smo imali 43 pozitivna pacijenta, protekli petak 46, a sada 57.

Trenutna incidencija, tj. broj oboljelih na 100 tisuća stanovnika u proteklih sedam dana nam je 261, a protekli petak nam je bila 281. Prema podacima HZJZ, naša županija je na 3. mjestu po broju pozitivnih, ispred nas su Istarska i Virovitičko - podravska županija Postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranih protekli tjedan nam je bio 26%, tjedan prije 27, a dva tjedna prije je bilo 24.

U proteklih sedam dana preminulo nam je 5 osoba, tjedan prije njih 8, a dva tjedna prije 6. U zadnja tri tjedna preminulo je sveukupno 19 osoba.

Načelnik stožera Anđelko Ferek - Jambrek još jednom je pozvao na poštivanje mjera i nošenje maski na otvorenim mjestima gdje se očekuje veći broj ljudi i gdje se ne može držati propisani razmak. Tu se podrazumijevaju pričesti, krizme, autobusne stanice, prostor ispred trgovačkih centara i slično.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook