Prethodni članak
Sljedeći članak

Stožer danas ima presicu, govorit će o mjerama

S obzirom na to da su mjere zabrane rada za kafiće, restorane i teretane na snazi do 10. siječnja, očekuje se da će otkriti što će dalje biti

  • Sandra Simunovic/PIXSELL - Nacionalni stožer

    Sandra Simunovic/PIXSELL


U 11 sati održava se konferencija za medije Stožera civilne zaštite RH. S obzirom na to da su mjere zabrane rada za kafiće, restorane i teretane na snazi do 10. siječnja, očekuje se da će otkriti što će dalje biti. No podsjetimo, Božinović je na presici u srijedu rekao da unatoč padu nisu za popuštanje mjera. Iako je u Hrvatskoj broj novozaraženih nešto manji, Stožer ne razmišlja o popuštanju mjera jer se u Europi vide naznake "trećeg vala epidemije" i velik broj zemalja EU ulazi u novi lockdown, izjavio je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

- U obzir se uzima situacija u europskim zemljama, u kojima je s popuštanjem mjera došlo do eskalacije broja zaraženih, te pojava novog soja virusa. Pažljivo ćemo pratiti sve trendove i povlačiti optimalne poteze kako bismo to izbjegli. Učinak potresa te božićnih i novogodišnjih blagdana na epidemiju bit će vidljiv tek za nekoliko tjedana te za sada Stožer ne promišlja o nekom popuštanju - rekao je Božinović, piše  Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook