Prethodni članak
Sljedeći članak

Stipendije za krapinske srednjoškolce i studente

Rok za podnošenje zahtjeva je 21. studenoga


 Grad Krapina raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Krapine za 2022./2023. godinu. U školskoj/akademskoj godini 2022./2023. Grad Krapina dodjeljuje 10 stipendija učenicima srednjih škola u iznosu od 350 kuna mjesečno, 10 studentskih stipendija u iznosu od 700 kuna mjesečno i 5 studentskih stipendija za nadarene u iznosu od 900 kuna mjesečno.

Učeničke stipendije dodjeljuju se prema socijalnom kriteriju. Studentske stipendije dodjeljuju se u tri kategorije: prema socijalnom kriteriju (5 stipendija), po kriteriju uspješnosti – nadareni (5 stipendija) i deficitarni programi (5 kriterija). Što se tiče deficitarnih programa oni su sljedeći: stručni studij – rani i predškolski odgoj i obrazovanje, sveučilišni studij – medicina, strojarstvo, građevinarstvo, matematika, logopedija, anglistika ili engleski jezik i književnost, germanistika ili njemački jezik i književnost, elektrotehnika ili elektrotehnika i informacijska tehnologija, farmacija, informatika, fizika, edukacijska rehabilitacija te biologija i kemija.

Stipendije se dodjeljuju za cijelo vrijeme redovnog školovanja, osim studentskih stipendija za nadarene u iznosu od 900 kuna koje se isplaćuju samo za akademsku godinu u kojoj su dodijeljene. Stipendije se isplaćuju za razdoblje od 1. rujna tekuće do 30. lipnja naredne godine. Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od dana objave natječaja, odnosno do 21. studenoga 2022. Svi detalji, kao i potrebni obrasci, mogu se pronaći na službenoj web stranici Grada Krapine. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook