Prethodni članak
Sljedeći članak

Stigle žute kante za plastiku, a plave se očekuju idućih dana

Na klanječkom reciklažnom dvorištu uskladišteno je trenutno 900 komada žutih kanti za prikupljanje plastike od 120 l te 395 komada zapremnine 240 l


Grad Klanjec je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavio žute i plave kante za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada za svoje građane. Na klanječkom reciklažnom dvorištu uskladišteno je trenutno 900 komada žutih kanti za prikupljanje plastike od 120 l te 395 komada zapremnine 240 l. Očekuje se da će idućih dana dobavljač isporučiti i plave kante za odvojeno prikupljanje papira te će nakon toga zajedno biti podijeljene građanima i to bez naknade. O načinu podjele građani će biti obaviješteni kad stignu i plave kante.

Grad Klanjec prijavio se 2018. godine na Javni poziv za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada koji je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nakon javnog poziva, Fond je proveo zajedničku javnu nabavu za cijelu Hrvatsku. Iz tog projekta bilo je do sada više isporuka različiti spremnika. Stiglo je ranije tako 5 komada “zvona” za staklo, pet žutih kontejnera zapremnine 1100 l za prikupljanje plastike, sada su pristigle 1235 žute kante za kućanstva, a čeka se još 920 komada plavih kanti i tri komada spremnika za prikupljanje tekstila. Projekt je u 85-postotnom iznosu sufinanciran bespovratnim EU sredstvima, a Grad Klanjec plaća preostalih 15%.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook