Prethodni članak
Sljedeći članak

'Stara škola kod Grgića' ide u rekonstrukciua i dobiva novu namjenu – postaje zgrada kulturnog centra

Od derutne stare zgrade nastaje novo mjesto za kreiranje, razvoj i poticanje kulturnog stvaralaštva na području Bedekovčine. U projektiranoj zgradi kulturnog centra bit će smješteni prostori i spremišta za lokalne udruge, sanitarni čvorovi, čajne kuhinje, višenamjenska dvorana s pripadajućom ostavom i prostorom za pripremu hrane


Nakon donošnje odluke Općinskog vijeća Bedekovčine dozvoljeno je ulaganje kojim će se 'stara škola kod Grgića' rekonstruirati u prostor kulturnog centra. U projektiranoj zgradi kulturnog centra bit će smješteni prostori i spremišta za lokalne udruge, sanitarni čvorovi, čajne kuhinje, višenamjenska dvorana s pripadajućom ostavom i prostorom za pripremu hrane. U blizini građevine uredit će se i 9 parkirališnih mjesta. Kulturni centar će biti javne i društvene namjene te će se prenamjenom zgrade stare škole u kulturni centar poboljšati uvjeti za izvođenje raznih kulturnih aktivnosti na području Općine Bedekovčina što će rezultirati unaprjeđenjem kvalitete života stanovnika Općine. Dostatnim prostorima stvorit će se novo mjesto za kreiranje, razvoj i poticanje kulturnog stvaralaštva na području Bedekovčine.

Korisna površina 950 kvadrata

Očekivani rezultati projekta: rekonstrukcija postojeće zgrade stare škole u zgradu kulturnog centra bruto podne površine 1.034,36 m2 – korisna podna površina 950,22 m2, ugradit će se dizalo, urediti vanjski prostor i parkirališna mjesta, osigurati prostori za djelovanje udruga s područja Općine Bedekovčina, ojačani kapaciteti članova organizacija civilnog društva i naprijeditti društveni sadržaj i dostupnost novih kulturnih aktivnosti.
Procijenjena vrijednost iznosi 9,3 milijuna kuna, a planirano trajanje provedbe ulaganja su 24 mjeseca. je da se projekt financirati sredstvima Programa ruralnog razvoja, tip operacije 7.4.1. u 90% iznosu od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a vlastitim sredstvima Općina Bedekovčina će financirati 10% ukupno prihvatljivih troškova te neprihvatljive troškove u 100% iznosu iz proračunskih prihoda Općine Bedekovčina.


Kulturni centar svoje će prostore otvoriti za sve udruge

Izgradnja kulturnog centra doprinijet će poboljšanju lokalnih temeljnih usluga za sveukupno stanovništvo općine Bedekovčina. Kulturni centar svoje će prostore otvoriti za sve udruge koje djeluju na području općine Bedekovčina kako bi im se osigurali kvalitetniji uvjeti za njihov rad. Višenamjenska dvorana će biti na raspolaganju za odvijanje raznih programa udruga, prostore će udruge koristiti za probe i druženja što će im olakšati postojanje sanitarnog čvora i čajne kuhinje te će moći primiti gostujuće umjetničke udruge. (sv)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook