Prethodni članak
Sljedeći članak

Srbija proglasila trodnevnu žalost, upucana djevojčica bori se za život


Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost poslije masakra u kojem je učenik Osnovne škole Vladislava Ribnikara jučer ubio osmero školskih kolega i zaštitara škole te ranio još šestero učenika i profesoricu, dok su osnovne i srednje škole u glavnom gradu prekinule rad, piše Index.

Trodnevna žalost počet će sutra, 5. svibnja. Osnovne i srednje škole u Beogradu jučer nisu radile, a ministar obrazovanja Branko Ružić priopćio je na izvanrednoj konferenciji za novinare da će danas nastava u svim školama u Srbiji početi minutom šutnje.

Ministrica zdravstva dr. Danica Grujičić potvrdila je da je jedna od ranjenih učenica u iznimno teškom stanju i liječnici joj se bore za život. Životno je ugrožena i teško ozlijeđena profesorica.

Šef beogradske policije Veselin Milić rekao je da se poslije dojave dužnosnika škole da jedan učenik nasumično puca policiji javio dječak koji se punim imenom i prezimenom predstavio kao Kosta Kecmanović i rekao da je pucao na više osoba. Milić je potvrdio da ga je policija ubrzo uhitila. Napadač je smješten na odjel psihijatrije.

Troje djece koja su ozlijeđena u jučerašnjoj pucnjavi i dalje je u Klinici za dječje bolesti u Tiršovoj, dva dječaka i jedna djevojčica.

Kako doznaje Telegras.rs, djevojčica je i dalje u teškom stanju, dok su dječaci stabilno.

"Zdravstveno stanje djevojčice, koja je imala ozljede glave, i dalje je nepromijenjeno i teško", rečeno je za Telegraf.rs iz klinike.

Djevojčica je, podsjećaju, jučer hitno operirana. Prema riječima ravnatelja klinike u Tiršovoj Siniše Dučića, operacija je bila komplicirana, vrlo težak zahvat nakon kojeg je njezino zdravstveno stanje i dalje opasno.

Vršitelj dužnosti ravnatelja dječje klinike Siniša Dučić rekao je jutros da liječnici poduzimaju sve da je održe na životu, ali da je njezino opće stanje vrlo teško i vitalno ugroženo.

Prema njegovim riječima, dvojica dječaka s prostrjelnim ranama donjih ekstremiteta su stabilno, primaju antibiotsku terapiju i može se reći da su dječaci lakši pacijenti, odnosno da imaju lakše tjelesne ozljede.

Prema Dučićevim riječima, dječaci moraju dobiti antibiotsku terapiju i vjerojatno će vrlo brzo, za dva-tri dana, biti pušteni kući.

"Roditelji su posjetili dječake, naša psihologinja je uključena od početka. S roditeljima komuniciraju i telefonom", rekli su iz klinike.

Još troje djece i profesorica povijesti nalaze se u Urgentnom centru. Jedan dječak je u teškom stanju, a ostali su izvan životne opasnosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook