Prethodni članak
Sljedeći članak

Dan vatrogasaca! Župan Kolar: ''Vatrogastvo u Krapinsko-zagorskoj županiji predstavlja način života''


Danas je sveti Florijan, koji se slavi i kao zaštitnik vatrogasaca. Ujedno je i Međunarodni dan vatrogasaca. Ti povodom poruku je poslao župan KZŽ Željko Kolar. Prenosimo ju u cijelosti:

''Vatrogastvo u Krapinsko-zagorskoj županiji predstavlja način života i teško da se može, u bilo kojem našem mjestu ili selu, naći makar jedna kuća u kojoj barem netko nije bio član vatrogasnog društva. Vatrogasci su uvijek tu. Samo u prošloj godini na području naše županije evidentirano je čak 927 vatrogasnih intervencija. Bilo da se radi o požaru, prometnoj nesreći ili raznim prirodnim nepogodama, oni su spremni nesebično odvojiti svoje slobodno vrijeme i ugroziti vlastito zdravlje i živote samo da pomognu zajednici.

Na području naše županije djeluju dvije javne vatrogasne postrojbe i 81 dobrovoljno vatrogasno društvo.  Svim njihovim sadašnjim i bivšim pripadnicima i pripadnicama čestitam Međunarodni dan vatrogasaca i  blagdan zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana.

Hvala Vam na svemu što iz dana u dan činite za čitavu županiju i sve njezine stanovnike te što uvijek iznova pokazujete da ste prva snaga na koju svi mi možemo računati.''

Župan Željko Kolar

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook