Prethodni članak
Sljedeći članak

Sportskim udrugama u Pregradi za projekte i programe dodijeljeno je 297.900 kuna

Potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama u sportu.


U Gradskoj vijećnici u Pregradi, u srijedu, 5. svibnja, potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama u sportu.

Temeljem provedenog Javnog natječaja za financiranje projekata/programa udruga u sportu na području grada Pregrade za 2021. godinu Sportske zajednice grada Pregrade te Odluke o dodjeli financijskih sredstava, dodijeljeno je ukupno 297.900,00 kuna za projekte i programe šest udruga u sportu. Sredstva za financiranje svojih projekata ostvarili su HPD Kunagora, NK Pregrada, Šahovski klub Pregrada, ŠRD Gorica, ŽNK Pregrada i Teniski klub Pregrada.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je gradonačelnik Marko Vešligaj koji je čestitao svim prisutnim predstavnicima udruga te im zaželio uspješan rad u 2021. godini. Gradonačelnik je naglasio kontinuirana ulaganja Grada Pregrade u razvoj sporta u svrhu uključivanja što većeg broja građana u sportske aktivnosti i promociju zdravog života te povećanja dostupnosti sporta građanima i građankama. Istaknuo je da je uređeno pomoćno igralište, podržana je izgradnja teniskih terena kroz osiguravanje zemljišta, financijskih sredstava i organizaciju crowdfunding kampanje, a posebno je pohvalio i volonterske akcije Sportske zajednice. „Grad Pregrada kontinuirano promovira sport kao način života. Čini to kroz sinergiju sporta i zdravlja, a to potkrepljuje i titula Europske zajednice sporta 2021. koju ponosno nosi Turistička zajednica područja Srce Zagorja, odnosno gradovi i općine koje okuplja, a među kojima je i Pregrada“, rekao je gradonačelnik Vešligaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook