Prethodni članak
Sljedeći članak

SPORAZUM LAG-a ZAGORJE – SUTLA I LAG-a AVREN – BELOSLAV IZ BUGARSKE: 'Vjerujem da ćemo biti dobri partneri i kolegama pokazati kako se to radi'


U Energetskom centru Bračak danas je održano svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između LAG-a Zagorje-Sutla i LAG-a Avren - Beloslav iz Bugarske. Sporazum su potpisale predsjednica LAG-a Avren – Beloslav Denitsa Todorova Todorova i predsjednica LAG-a Zagorje – Sutla Valentina Đurek, zamjenica gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžek koji je također prisustvovao potpisivanju sporazuma i bio domaćin bugarskoj delegaciji.

Kako je pojasnio ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac inicijativa za suradnju pokrenuta je prije nekoliko mjeseci kada je REGEA kao nositelj ManagEnergy  - servisa europske komisije za podizanje kapaciteta europskih energetskih agencija boravila u crnomorskoj regiji i prezentirala svoja iskustva i projekte kako s području Krapinsko – zagorske županije i susjednih županija. Upravo je to zainteresiralo Bugare i dovelo do ovog posjeta i potpisivanja suradnje – rekao je Domac.

Valentina Đurek, zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka i predsjednica LAG-a Zagorje – Sutla rekla je kako je bugarski LAG relativno mladi, dok LAG Zagorje – Sutla već bilježi puno odličnih rezultata u provedbi projekata.  – Vrlo smo dobri u provođenju lokalne razvojne strategije, na području volonterizma, poduzetništva ,puno projekata provodimo za poljoprivrednike te za mlade. Pioniri smo u Hrvatskoj u provođenju projekta 'Uzmi pare i napravi nešto za mlade, tako da vjerujem da ćemo biti dobri partneri novim kolegama i u praksi pokazati kako se to radi – rekla je Đurek, istaknuvši da nam se kroz ovu suradnju otvara i dosta veliko tržište.

Suradnju je pohvalio i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek, istaknuvši da smo kroz udruživanje puno jači i glasniji, a da je REGEA jedna od najboljih energetskih agencija u Europi te da mnogi od nas upijaju iskustva i uče, a dokaz tome je i ova nova suradnja.

U uspješnu suradnju između dva LAG-a vjeruju i predsjednica LAG-a Avren – Beloslav Denitsa Todorova Todorova i gradonačelnik Deyan Ivanov – gradonačelnik grada Beloslava koji je također bio u pratnji bugarske delegacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook