Prethodni članak
Sljedeći članak

[HDZ – OVA PRESSICA UOČI SJEDNICE VLADE U KRAPINI] 'Vlada će doći ovdje kao Sv. Nikola i razveseliti sve Zagorke i Zagorce'

Riječ je o političkom događaju desetljeća u Zagorju, a na sjednici će biti donesene kapitalne odluke za KZŽ i potpisat će se desetine ugovora vrijednih više desetaka milijuna kuna, rečeno je na konferenciji za novinare


U stranačkim prostorijama HDZ – a u Krapini konferenciju za novinare na temu predstojeće sjednice Vlade Republike Hrvatske u Krapini, koja će se održati u petak 6. prosinca od 12 sati, održali su Žarko Tušek, predsjednik ŽO HDZ KZŽ i saborski zastupnik, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.

Tušek je istaknuo da je riječ o najvažnijem političkom događaju desetljeća na području Krapinsko – zagorske županije, koji će strateški utjecati na daljnji gospodarski, infrastrukturni, cestovni i turistički razvoj županije. - Sjednica Vlade ostat će zapamćena po nizu kapitanih i mega odluka koje će u godinama ispred nas determinirati razvoj KZŽ u svakom segmentu. Donijet će se neke od strateških i kapitalnih odluka u smislu prometne infrastrukture, velikih odluka u smislu željezničke infrastrukture, katalog strateških projekata na svim dionicama državnih cesta, kapitalne odluka u smislu rekonstrukcije i revitalizacije naše kulturne infrastrukture, u smislu izgradnje objekata sportske infrastrukture, a govorimo o sportskim dvoranama, nekoliko presudnih odluka u smislu razvoja zdravstvene tehnologije u našim bolnicama. Sama sjednica bit će upriličena kao prostor i vrijeme za potpisivanje desetina ugovora vrijednih više desetaka milijuna kuna, koje će naše JLS ostvariti iz niza operativnih programa i mjera aktualne Vlade RH – istaknuo je Žarko Tušek, uz zahvalu predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću što je odlučio sjednicu održati u Krapini, kao i zahvalu svim resornim ministrima, posebice Olegu Butkoviću, stručnim službama Vlade, županijskoj upravi, načelnicima i gradonačelnicima, i svima koji su dali svoj doprinos u pripremama.


Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović izrazio je zadovoljstvo što je premijer prihvatio prijedlog da se sjednica Vlade u Krapini održi na rođendan grada. - Nakon što je ove godine za nas jedna izuzetno bitna odluka donesena na sjednici Vlade, a to je odluka o prijenosu osnivačkih prava Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina na RH, vjerujem i siguran sam da će Vlada doći ovdje kao Sv. Nikola i razveseliti nas ovdje u Krapini, ali i sve Zagorke i Zagorce, s određenim projektima koji se pripremaju i točkama koje su u najavi, kako bi to u sljedećem razdoblju mogli izrealizirano. Što se tiče samog programa Dana grada, u 9 sati je misa, na kojoj će nazočiti predsjednik Vlade s ministrima, u 10.30 svečanost povodom dana Grada i onda se sve seli u Malu dvoranu POU gdje će se održati sjednica Vlade, a potpisivanje ugovora će biti u Plavom salonu Gradske knjižnice.

Državni tajnik Mario Antonić dodao je da će ove odluke Vlade biti osnova za pripremu nacionalnih i natječaja fondova, odnosno financiranje projekata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook