Prethodni članak
Sljedeći članak

Šplajt: „Kamp odmorište projekt je koji želimo realizirati u narednom razdoblju“

Općina se obratila privatnim investitorima koji bi partnerski sudjelovali u realizaciji ovoga projekta


Novi projekt, dodatan sadržaj turističke ponude, na kojem se već uvelike radi u Kumrovcu je auto kamp odmorište koje će biti smješteno ispod Centra za posjetitelje.


Poboljšanje turističke ponude
- S ciljem poboljšanja turističke ponude, kamp odmorište idealan je projekt koji se uklapa uz kapitalne projekte. Kamp odmorište namjeravamo urediti ispod Centra za posjetitelje na parkiralištu koje se nalazi uz državnu cestu D 205. Površina kamp odmorišta iznosila bi 2190 m2 i biti će raspodijeljena na 15 kamp parcela. Vrijednost projekta je 500.000,00 kuna za uređenje kamp odmorišta. Općina Kumrovec pred kraj je uređenja Centra za posjetitelje i trenutno uređujemo park oko istoga – izvijestio nas je načelnik Robert Šplajt. Projekt kumrovečkog auto kampa pokrenut je još 2010. godine, no nikada nije zaživio. – Ne želim da nam ovakvi hvalevrijedni projekti stoje u ladici te ih želimo sada realizirati. Ovaj projekt danas, uz ovu infrastrukturu može se realizirati. Zadali smo si ciljeve koji nisu kratkoročni, jer za sve ovakve projekte potrebno je vrijeme za pravu investiciju i realizaciju. Osim toga, smatram kako se jedno mjesto može pokrenuti u fazama, tj. potrebno je prvo ulagati u infrastrukturu, a tek onda u turističke sadržaje kako bi naposljetku sve bilo na svom mjestu bez dodatnih troškova – rekao je Šplajt.


Idealan zbog geografskog položaja
Općina se obratila privatnim investitorima koji bi partnerski sudjelovali u realizaciji ovoga projekta. – Projekt je primamljiv zbog uređenja građevine, Centra za posjetitelje, uz kojeg planiramo otvoriti i suvenirnicu, dok je u istoj zgradi ured obrta Libertad koji se bavi promocijom (promidžbom i reklamom), električne punionice, benzinske postaje, ali i same infrastrukture koja je potrebna za realizaciju ovoga projekta. Kumrovec je idealan za mnogo toga zbog svog geografskog položaja (blizina hrvatsko-slovenske granice), mogućnosti smještajnih usluga, turističkih atrakcija, termi, zapravo Kumrovec je kulturna i prirodna baština. Mjesto koje odiše ljepotom i atraktivnošću svojih kapaciteta. Kamp odmorište značilo bi puno kao dodatan turistički sadržaj za cijeli kraj s ciljem poboljšanja turističke ponude i iskorištavanja postojećih „mrtvih kapitala“ za opravdanost ulaganja – zaključio je kumrovečki načelnik. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook