Prethodni članak
Sljedeći članak

SPECIJALAC: Vozio moped po autocesti Zagreb- Macelj sa čak 3,44 promila!

Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 285 prometnih prekršaja


U sklopu Dana sigurnosti u prometu, Policijska uprava krapinsko-zagorska je jučer, 17. rujna, tijekom Dana bez poginulih u prometu pojačano provodila preventivno-represivne aktivnosti u prometu
U organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe od 16. do 22. rujna 2020. godine obilježavaju se Dani sigurnosti u prometu pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“.

Ministarstvo unutarnjih poslova će diljem Republike Hrvatske provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. Posebna pozornost pridavat će se prekomjernoj brzini, vožnji pod utjecajem alkohola, nekorištenju sigurnosnog pojasa te nepropisnom korištenju mobitela u vožnji.

Jučer, 17. rujna 2020. godine, kada se obilježavao Dan bez poginulih u prometu, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorska proveli su preventivno-represivne aktivnosti, odnosno pojačano su nadzirali promet s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja policijskih službenika i tehnike.

- Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 285 prometnih prekršaja. Najveći broj utvrđenih prekršaja odnosio se na prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila – 243 prekršaja, zatim su utvrđena 32 prekršaja ne korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, pet ostalih prekršaja u prometu i jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i to je vozač u Gornjem Maclju mopedom upravljao autocestom A2 sa čak 3,44 promila alkohola u organizmu zbog čega je zadržan u prostorijama policije. Također moramo spomenuti kako je najveća izmjerena brzina u naseljenom mjestu, u Benkovu iznosila 123 km/h, a u zoni škole u Budinščini, gdje je brzina znakom ograničena na 40 km/h izmjerena je brzina vozila od 87 km/h - poručili su iz PU krapinsko-zagorske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook