Prethodni članak
Sljedeći članak

Sojč: ''Na žalost mi u Oroslavju nemamo konstruktivnu oporbu koja nudi bolja i kvalitetnija rješenja''

Opet burno u Oroslavju


Predsjednik Gradskog vijeća Oroslavja Kristijan Sojč na svom se Facebook profilu osvrnuo na današnju sjednicu Gradskog vijeća na temu – davanje suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Cvrkutić radi natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova.“

Sojč je još jednom prozvao vijećnike HDZ i SDP da opstruiraju razvoj grada.

Objavu prenosimo u cijelosti.

SDP i HDZ Oroslavja ruku pod ruku! - ponovni dokaz da „stari“ oroslavski političari ne prežu ni od čega da bi opstruirali razvoj našeg grada!

Danas je održana 19. Sjednica Gradskog vijeća Oroslavja samo na jednu temu – davanje suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Cvrkutić radi natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova.“

Činjenice:

1. Pedesetak oroslavske djece predškolske dobi nije upisano u vrtiće u Oroslavju i okolici zbog popunjenih kapaciteta

2. U procesu smo dobivanja dozvola za privremeno rješavanje problema upisa djece koja se nisu upisala u vrtić za kalendarsku godinu 2022.-2023.

3. Grad Oroslavje je putem ZARA-e pokrenuo prijavu na gore navedeni natječaj

4. Upravno vijeće Vrtića jučer (1.7.2022.g.) je donijelo Odluku kojom se Gradu Oroslavju daje suglasnost koja je preduvjet za prijavu na predmetni natječaj

5. Danas su oroslavski gradski vijećnici trebali dati suglasnost na Odluku Upravnog vijeća Vrtića

6. Predsjednik Upravnog vijeća Vrtića je Branko Čičko, članica istog Lucija Grabušić, oboje članovi SDP-a Oroslavja i Gradski vijećnici

7. Jučer su Branko Čičko i Lucija Grabušić kao članovi Upravnog vijeća vrtića glasali za davanje suglasnosti, danas kao gradski vijećnici nisu.

Rezime ove priče! Kao odgovoran predsjednik Gradskog vijeća odmah sam reagirao na jučerašnju Odluku Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Cvrkutić i za danas sazvao, sukladno Poslovniku o radu Gradskog vijeća, radi izuzetno hitnog slučaja, sjednicu Gradskog vijeća Grada Oroslavja. Izuzetna hitnost je bila u činjenici da je rok za dostavu prijave na predmetni natječaj 4.7.2022.godine i jedini dokument koji je dodano tražen od strane ZARA-e je upravo ovaj o kojem se danas raspravljalo na sjednici Gradskog vijeća.

Predmetni natječaj predviđa dodjelu sredstva u iznosu 1.400.000,00kn za izgradnju dodatnog boravka, prema elaboratu i izjavi arhitekte Grad se može natjecati za tri boravka, odnosno ukupan iznos od 4.200.000,00kn. Sam natječaj je po mojem uvjerenju savršeno zamišljen, napokon se netko tko odlučuje sjetio raspisati natječaj na koji se može prijaviti bez pravomoćne građevinske dozvole, odnosno zapravo samo s idejom koja gradski proračun ne košta gotovo ništa. Razumijem da vijećnicima SDP-a i HDZ-a to možda nije jasno jer su jedni i drugi na razna projektiranja potrošili milijune kuna iz našeg gradskog proračuna, a nisu realizirali niti desetinu tih projekata; no ne razumijem da im nakon pojašnjenja ovog „drugačijeg“ natječaja pada na pamet ne izglasati ponuđenu Odluku i ne dozvoliti gradskoj upravi mogućnost prijave i mogućnost odobrenja iznosa od 4,2 milijuna kuna.

Još ok za HDZ, oni će biti protiv bilo čega, jer im je jasno da smo za godinu dana napravili više nego oni za 4 godine; pola dugova koja su ostavili u opustošenoj blagajni gradska uprava otplatila je za manje od godinu dana (dug je bio oko 14 milijuna kuna); no ne mogu prihvatiti bahatost SDP-a, koji nam putem svojeg Predsjednika Upravnog vijeća Vrtića Branka Čička dostave na usvajanje Odluku koju je Čičko sam potpisao i za nju glasao, a dan poslije, zajedno sa predsjednicom GO SDP-a Lucijom Grabušić, kao gradski vijećnici ne glasaju za tu istu Odluku!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook