Prethodni članak
Sljedeći članak

Snijeg ''razveselio'' Dalmatince, ceste prohodne


I dok u Zagorju tek malo pojačava, snijeg je danas od jutra ''zavladao'' puno južnije. Rijetke slike dolaze iz dalmatinskih županija, koje se suočavaju sa snijegom i drugim zimskim problemima.

Cijela Imotska krajina je pod snijegom, njegova visina doseže i 25 centimetara, ali sve su ceste na području Splitsko-dalmatinske županije očišćene i prohodne za promet, doznaje Hina od voditelja zimske službe Županijskih cesta u Splitu Petra Vuletića, prenosi index.hr.

"Snijeg je u nekim dijelovima Imotske krajine napadao i do 25 centimetra visine te u pojedinim zaseocima otežava izlazak žitelja iz kuća, ali sve smo ceste uspjeli očistiti od snijega i one su prohodne za promet", rekao je Hini Vuletić.

Izvijestio je da je na terenu 25 kamiona i ralica koji na području Splitsko-dalmatinske županije čiste snijeg s prometnica i bacaju na njih sol.

Dodao je da je mehanizacija zimske službe Županijskih cesta raspoređena od kaštelanskog zaleđa, preko sinjskog područja, do područja u Imotskoj krajini, Vrgoračkom području i Omiškom zaleđu.

"Intervenirali smo i na otoku Braču  gdje je također bilo oborina snijega", kazao je Vuletić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook