Prethodni članak
Sljedeći članak

SUPER BAKA Smirna u 66. godini 12 sati dnevno odrađuje dostave hrane : "Moram raditi jer od penzije ne mogu živjeti!"

Ona je vjerojatno najstarija dostavljačica ne samo u Zagorju, nego i u Hrvatskoj


Energična žena srebrne kose s ogromnim ruksakom za dostavu žurno hoda ulicom. Sjeda u svoju "corsu" i juri. Za 10 - ak minuta, evo je natrag. Nije ovo izmišljena priča ili neki film, već realnost iz Varaždina.

Smirna Turkalj je umirovljenica i ima 66 godina, i svaki dan po 12 sati dostavlja hranu gradom iz raznih lokala i resotana. Ranije smo je  često viđali ispred Mc'Donald'sa, a kako se trenutno njihov restoran u Varaždinu preuređuje, aktivna je u blizini drugih ugostiteljskih obejkata koji daju hranu za van.

"Moram raditi jer od penzije ne mogu živejti. Malo tko danas može živjeti od mirovine", govori Smirna. Ovu požrtvovnu ženu život nije mazio jer je dosta rano ostala udovica sa četvoro djece koju je trebalo odškolovati. No, ona se nije predala.

"Djeca mi govore da se ovime ne bavim, da budem na miru. No, ja volim raditi i biti aktivna i korisna", govori u jednom dahu Smirna ulazeći u jedan kafić u kojemu je konobarici dostavila još vrući gablec. Njezini kolege dostavljači u šali je nazivaju "super baka", a ona se na to samo srdačno osmjehuje.

Smirni želimo još puno zdravlja, sreće i uspješnih dostava.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook