Prethodni članak
Sljedeći članak

Slobodno kretanje na području Zaboka, Bedekovčine i Sv. Križa Začretja

Mjere civilne zaštite koje se odnose na stanovnike na području djelovanja Koordinacije odnose se jednako na sve stanovnike, uključujući mogućnost slobodnog kretanja unutar granica područja za koje je osnovana Koordinacija bez izdavanja propusnica


Donesen je Sporazum o zajedničkom koordinaniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području Grada Zabok i Općina Sveti Križ Začretje i Bedekovčina.

- Mjere civilne zaštite koje se odnose na stanovnike na području djelovanja Koordinacije odnose se jednako na sve stanovnike, uključujući mogućnost slobodnog kretanja unutar granica područja za koje je osnovana Koordinacija bez izdavanja propusnica – stoji u Sporazumu. To znači da je slobodno kretanje građana na području Zaboka, Bedekovčine i Sv. Križa Začretja, bez izdavanja propusnice.

Također, u Sporazumu stoji kako Grad i Općine, kao jedinice lokalne samoprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području te dijele zajedničke rizike, suglasne su zajednički koordinirati poslove i aktivnosti djelovanja sustava civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima vezanim uz Odluku o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 od 11 ožujka 2020. Grad i Općine suglasno utvrđuju da za obavljanje poslova iz točke I. ovog Sporazuma osnivaju Koordinaciju Stožera civilne zaštite koja obuhvaća Stožere civilne zaštite Grada i Općina.

 U Sporazumu  piše i kako koordinaciju Stožera civilne zaštite čine načelnici i zamjenici načelnika postojećih Stožera civilne zaštite Grada i Općina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook