Prethodni članak
Sljedeći članak

Slikari i kipari iz svih krajeva Hrvatske na zagorskim bregima stvarali umjetnička djela

Treću umjetničku kiparsko – slikarsku koloniju ''Hruševec 2020.''organizirao je zaljubljenik u umjetnost Mladen Horvatek iz Donje Stubice


I ovoga je ljeta u Gornjem Hruševcu održana 3. umjetnička kiparsko – slikarska kolonija ''Hruševec 2020.'', koju organizira zaljubljenik u umjetnost Mladen Horvatek iz Donje Stubice. Umjetnici i kipari iz svih krajeva Hrvatske slikali su zagorske motive i izrađivali skulpture od drva. Kipari iz Ernestinova, prve i najpoznatije kiparska kolonije u Hrvatskoj ovoga su puta stupove za buduću terasu, u obliku ribe i ptice, a slikari su imali slobodnu temu, a najviše se slikala prekrasna zagorska priroda i kleti. Horvatek je zahvalio brojnim sponzorima koji su pripomogli održavanju ove umjetničke kolonije, a na samu završnica održano je i druženje te zakuska uz domaći sastav 'Črleni lajbeki'.

 

 

Zahvalu i podršku umjetnicima koji su stvarali na stubičkim bregima, kojima se uvijek iznova vraćaju, pružio je i donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić. Sudionici kolonije: slikari; Josip Karežić, Zlatko Jurjević, Darko Tomić, Ivo Kolar, Ivica Kiš, Vlado Vrljić Ankin, Radmil Mihajlović, Željko Kropf, dr. Rajko Fureš, Marija Čukelj, Nikola Sinković, Birgid Brlečić, Darko Cvjetić, Sašo Petroševski Novak, Željko Breka, Pavao Landripet, Darko Bubanko, kipari; Mato Tijardović, Ivan Forjan, Ivica Tolić i Ivan Mišić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook