Prethodni članak
Sljedeći članak

[SKUPŠTINA UDRUGE VINARA VINSKI VRH] Pohvaljena kvaliteta vina članova udruge

Udruga vinogradara, vinara i podrumara ''Vinski Vrh'' u subotu 13. travnja je u Vatrogasnom domu u Tugonici, održala redovu izvještajnu godišnju skupštinu


Udruga vinogradara, vinara i podrumara ''Vinski Vrh'' u subotu 13. travnja je u Vatrogasnom domu u Tugonici, održala redovu izvještajnu godišnju skupštinu. Iz izvješća o radu u prošloj godini valja izdvojiti organizaciju vinarijade, odnosno ocjenjivanje vina u travnju, zatim organizaciju Vincekovog, posjet Jarmini, a 16. lipnja uz Vidovo proslavljen je i dan Udruge. Prije same proslave članovi udruge očistili su okoliš oko kapelice. Tradicionalno udruga sudjeluje i na događanjima u organizaciji Turističke zajednice Općine Marija Bistrica Bistrički fašinek i proslava Dana domovinske zahvalnosti.

I u planu rada za 2019. godinu je obilježavanje Vincekovog (što je već i odrađeno) i Vidovog, ove godine 15. lipnja, pri čemu se očekuje i posjet prijatelja iz Jarmine, zatim organizacija prezentacija i predavanja, vinarijade i izleta. Skupštinu je pozdravio i na suradnji zahvalio predsjednik DVD-a Tugonica-Podgrađe Stjepan Skuliber. Uz samu skupštinu organizirano je i jedno predavanje, kao i ocjenjivanje vina.

Na temu ''Imunitet vinograda'' predavao je ing. Krešimir Kralj. Na ocjenjivanje je ponuđeno 69 uzoraka od 61 člana, a u ocjenjivačkom povjerenstvu bili su dr. sc. Mirela Osrečak, dr. sc. Marko Karoglan i dipl. ing agr. Aleksandar Brodski. Oni su dodijelili 12 zlatnih, 28 srebrnih i 24 brončane medalje.

Predsjednica povjerenstva dr. sc. Mirela Osrečak istaknula je zadovoljstvo napretkom, s obzirom da ovu udrugu prati od osnivanja, i sa činjenicom da se svake godine povećava broj ponuđenih uzoraka, ali i sa sve boljom kvalitetom vina. Za zabavu nakon radnog dijela bila je zadužena grupa ''Enigma''.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -Jadranska magistrala (DC8); -državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); -Paški most; -Krčki most. U noći 20./21. veljače od 22:00 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program