Prethodni članak
Sljedeći članak

GOSPOĐA YU PONOVNO U ZAGORJU: 'Projekti u ovoj županiji bit će prioritet u našim ulaganjima'

Kineska poduzetnica održala je sastanak u Krapini


Kineska poduzetnica Yiang Yu nastavlja svoje posjete našoj županiji. Jučer se tako u Krapinskim Toplicama sastala s tamošnjim općinskim vodstvom, a danas je u prostorijama Grada Krapine održala sastanak s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem te županom Željkom Kolarom.


Gospođi Yu na sastanku su, prema riječima župna, prezentirani strateški projekti Krapinsko – zagorske županije. - Prezentirali smo, prije svega, projekte proširenja kapaciteta u Krapinskim i Stubičkim toplicama, Znanstveno – edukacijskog centra i Centra kompetencija i izvrsnosti u turizmu, ali i mogućnost izgradnje golf terena u Kumrovcu koji jeste u postojećem Prostornom planu – objasnio je Kolar dodajući kako su prezentirali i mogućnost obrazovanja stručnih kadrova. Važno je to, naglašava Kolar, jer kineske investicije u Zagorje temelje se na zdravstvenom i kulturnom turizmu za što je potrebna i kvalitetna radna snaga. - S obzirom da je gospođa Yu danas bila i s potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom, koji je također dao podršku potencijalnim investicijama u Krapinskim Toplicama i Kumrovcu, vjerujem da smo se približili malo bliže da konačno dođe do investicija i da će prvo sljedeća ulaganje u Hrvatskoj biti upravo u Krapinsko – zagorskoj županiji - rekao je krapinsko – zagorski župan. Dodao je da će on osobno, ali i svi djelatnici Županije, biti maksimalno na dispoziciji i projektantima i konzultantima gospođe Yu.


Jiang Yu još je jednom iskazala veliko zadovoljstvo što je u Hrvatskoj nazivajući je predivnom zemljom. – Zaljubila sam se u ovu zemlju i ljude koji ovdje žive. Mislim da je sada najbolje vrijeme za ulaganje u Hrvatsku, a mi smo zainteresirani za kulturni, zdravstveni i sportski turizam – rekla je novinarima kineska poduzetnica koja je za posjeta Hrvatskoj posjetila Zabok, Krapinske Toplice, Kumrovec, Veliku Goricu, Zagreb, Zadar i, danas, Krapinu. Iza sebe, dodaje, ima mnoge ulagače pa nema točan podatak koliko bi mogli uložiti u našu županiju, no velik interes postoji. Na pitanje je li se prijavila na natječaj za Političku školu, Yu je odgovorila kako je dobila detaljnu dokumentaciju od strane općinske uprave koju je proslijedila svom evaluacijskom timu, a kad oni, na temelju toga, donesu zaključke, tada će i donijeti odluku.- Teško je reći koji mi je projekt ovdje najdraži, no sigurno je da će projekti u Zagorju bit će jedni od prioriteta naših ulaganja- zaključila je Yu

Domaćin Zoran Gregurović izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku ugostiti važne goste. Predstavio je, kaže, potencijale i mogućnosti koje grad nudi. – Htio sam prezentirati Krapinu, važnost nalazišta, a onda i jedan izgubljeni dragulj – Šemničke toplice. Za njih smo napravili urbanističko – programsku studiju koja je podloga za daljnje projektiranje. Mi smo uvijek spremni potencijalnim investitorima izaći u susret – rekao je gradonačelnik Krapine uz riječi da svaki veliki put započinje prvim korakom pa je predstavljanje potencijalnim investitorima vrlo važno.


Na sastanku su bili prisutni i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić te načelnik Kumrovca Robert Šplajt. -Mi smo zasada s gospođom Yu dogovorili okvir za ulaganja, on je razrađen još prošle godine u Pekingu i to za nekoliko vrsta ulaganja: u sportske objekte, zatim rezidenciju za starije osobe i u međunarodni centar za permamentnu edukaciju u području zdravstvenog turizma. To su teme koje je tim gospođe Yu, koji je u nekoliko navrata posjećivao Krapinske Toplice, detektirao kao potencijal za ulaganja. Konkretni projekti u ovom trenutku još nisu definirani, međutim gospođa Yu je u nekoliko navrata naglasila da će s ulaganjima u Krapinsko – zagorskoj županiji krenuti upravo kod nas u Krapinskim Toplicama. Vjerujem da je tim u međuvremenu detektirao konkretne projekte u koje će usmjeriti ulaganje. Prva informacija koju sam jučer saznao je ta da projekti na koje oni ciljaju kod nas, dokazuju isplativost. Dokazano je da se ulaganjem u područje zdravstvenog turizma u Krapinsko – zagorskoj županiji mogu realizirati projekti koji su dugoročno održivi, donose dobit i novo zapošljavanje, što je za nas izuzetno bitno. Tako da konkretne pomake očekujemo uskoro – izjavio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

-Natječaj za prodaju Političke škole otvoren je do 7. svibnja i mi svi u Kumrovcu vjerujemo kako će se gospođa Yu javiti na njega i početi s ulaganjima – kratko je novinarima rekao Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mokri i skliski u Istri, na širem riječkom području, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobića, vozi se uz ograničenje brzine...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program