Prethodni članak
Sljedeći članak

SJEDNICA GOSPODARSKO-SOCIJALNOG VIJEĆA KZŽ: Predstavljen prijedlog proračuna KZŽ za 2020. godinu

Sjednici je prisustvovao i župan Željko Kolar, koji je članovima GSV-a predstavio najznačajnije županijske strateške projekte


Danas, 4. prosinca, u Krapini je održana sjednica Gospodarsko - socijalnog vijeća Krapinsko - zagorske županije. Na sjednici je predstavljen prijedlog proračuna Krapinsko - zagorske županije za 2020. godinu.

- Za iduću godinu izvorna županijska sredstva trebala bi iznositi 146 milijuna kuna, a konsolidirani proračun sa decentraliziranim sredstvima države za zdravstvo i školstvo 940 milijuna kuna. Također, pretpostavlja se da će sredstva od poreza iznositi oko 65 milijuna kuna. S obzirom da dolazi nova porezna reforma za porez na dohodak za mlade od 25 do 30 godina planira se da će Županija izgubiti do 5 milijuna kuna - istaknuo je predsjednik GSV-a, zamjenik župana Anđelko Ferek- Jambrek, dodajući da će se to znati kada iz ministarstva financija dođu konkretne brojke. Sjednici je prisustvovao i župan Željko Kolar, koji je članovima GSV-a predstavio najznačajnije županijske strateške projekte poput Poslovno-tehnološkog inkubatora u Krapini vrijednog 30 milijuna kuna koji je u završnoj fazi te Centra za kompetencije u Zaboku, također vrijednog 30 milijuna kuna, a tu su i energetske obnove škola od kojih je financijski najznačajnija energetska obnova osnovne i srednje škole u Konjščini, projekt koji iznosi 11 milijuna kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook