Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajni sportaši iz Specijalne bolnice Krapinske Toplice

Sindikalno-sportski susreti zdravstva Hrvatske u Umagu


U turističkome naselju Katoro kraj Umaga, u sportskoj javnosti poznatom po teniskim terenima i turnirima, od 12. do 16. lipnja održani su Sindikalno-sportski susreti zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske. Okupili su gotovo 1600 sudionika iz cijele Hrvatske. Najbrojniji su bili zaposlenici Specijalne bolnice za rehabilitaciju Krapinske Toplice. Došlo ih je 204, a s njima i ravnatelj Danijel Javorić Barić, koji se i natjecao u potezanju konopa. Osvojili su prvo mjesto, kao i ženska ekipa iste bolnice.

-Prvi je ravnatelj koji je sa svojim zaposlenicima sudjelovao na Sindikalno-sportskim susretima, koje organizira Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske – pohvalio se sindikalni povjerenik Miljenko Cesarec, zadovoljan  što je ekipa bolnice u ukupnom poretku osvojila drugo mjesto. Prvo je pripalo Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice, a treće HZZO-u Zagreb. Natjecalo se u osam pojedinačnih i sedam ekipnih sportskih disciplina. U pojedinačnim disciplinama  Davor Penezić iz SB Krapinske Toplice osvojio je drugo  mjesto u trčanju, a Natalija Blažičko četvrto u istoj disciplini. Isto mjesto pripalo je  Davoru Habušu  u stolnom tenisu, dok je  Zlatko Zalukar bio  drugi u kuglanju. U ekipnim sportovima , uz spomenuta prva mjesta u potezanju konopa, ženska ekipa osvojila je treće mjesto u košarci i drugo u rukometu i malom nogometu, dok je muška ekipa osvojila treće mjesto  u ovoj disciplini koja pobuđuje najviše  navijanja publike. Bolji od njih bili su  OB Bjelovar i KBC Split.

Iz Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su i predstavnici Zavoda  za hitnu medicinu KZŽ. Ženska ekipa osvojila je drugo mjesto u košarci i treće u rukometu, koje je pripalo i muškoj ekipi Zavoda. Zaposlenice Zavoda oduševile su osvajanjem prvoga mjesta u malom nogometu. U toj disciplini dečki su bili slabije sreće osvojivši četvrto mjesto. Vladimir Kunštić bio je treći u trčanju, a isto su mjesto Emil Sviben i Josip Šutalo osvojili u belotu.  Jurica Putrić Posavec okitio se medaljom za osvojeno drugo mjesto u tenisu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook