Prethodni članak
Sljedeći članak

Siniša Hajdaš Dončić i Sabina Glasovac izabrani za potpredsjednike Sabora iz redova oporbe


Hrvatski sabor je danas za dvoje potpredsjednika sabora iz redova oporbe izabrao SDP-ove Sabinu Glasovac i Sinišu Hajdaša Dončića, čime je popunjeno svih pet potpredsjedničkih mjesta. Za Glasovac i Hajdaša Dončića kao potpredsjednike sabora zastupnici su glasali jednoglasno, sa 135 glasova za, prenosi Hina.

Glasovac je bila potpredsjednica sabora i u prošlom sazivu. Na konstituirajućoj sjednici prošlog tjedna za potpredsjednike sabora iz redova vladajuće većine izabrani su Željko Reiner (HDZ), Ivan Penava (DP) i zastupnik talijanske manjine Furio Radin.

Siniša Hajdaš Dončić rođen je 1974. u Zaboku. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorat u području društvenih znanosti polje ekonomije stekao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Od 2002. do 2006. bio je pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i komunalne djelatnosti Krapinsko-zagorske županije, 2006. godine dolazi na mjesto direktora Zagorske razvojne agencije, a 2009. izabran je za župana Krapinsko-zagorske županije. Od 2012. do 2016. obnašao je dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Saborski zastupnik je od 2016. godine.

Sabina Glasovac rođena je 1978. u Našicama, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru te time stekla zvanje profesorice njemačkog i engleskog jezika i književnosti.

Ima bogato političko iskustvo, bila je vijećnica u Skupštini Zadarske županije i Gradskom vijeću Grada Zadra, savjetnica i pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta. U Hrvatski sabor izabrana je na parlamentarnim izborima 2015. godine, obnašala je niz dužnosti u saborskim odborima, a 2020. izabrana je i na dužnost potpredsjednice Hrvatskog sabora.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook