Prethodni članak
Sljedeći članak

[SINDIKATI ĆE ŠTRAJKATI DO ISPUNJENJA ZAHTJEVA] Od sutra štrajk i u zagorskim osnovnim i srednjim školama

Štrajk bi prema najavama zagorskih povjerenika mogao trajati danima


Postupak mirenja Vlade i školskih sindikata koji traje od ponedjeljka, danas je neuspješno završio. Nakon sastanka koji je trajao više sati, predstavnici sindikata najavili su da od sutra počinje štrajk u svim osnovnim i srednjim školama, a trebao bi trajati sve do ispunjenja zahtjeva. - Vlada je u cijelosti odbila naše zahtjeve, ponudila je kroz dodatke povećanje dodatka od 2 posto od 1. listopada i 2 posto od 1. lipnja 2020. To je za sindikate neprihvatljivo – rekao je medijima Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.


Podsjetimo, školski sindikati još u lipnju izrazili su svoje zahtjeve za povećanje plaća na način da se poveća koeficijent složenosti poslova za zaposlenike u osnovnim i srednjim školama. Ako bi se prihvatili njihovi zahtjevi, plaća bi im, prema nekim procjenama, porasla za otprilike 600 kuna bruto.


-Mirenje između Vlade i školskih sindikata nije uspjelo i krećemo u štrajk do ispunjenja uvjeta. Neće to biti jedan dan u štrajku. Izmjenjivat ćemo se tako da možemo izdržati dugo, odnosno do ispunjenja zahtjeva – izjavio je za zagorje.com Dinko Prpić, povjerenik Sindikata hrvatskih učitelja Krapinsko – zagorske županije. Naglasio je da su svi povjerenici za sutra najavili štrajk ravnateljima u odgojno – obrazovnim ustanovama u cijeloj Hrvatskoj, a tako i u Krapinsko – zagorskoj županiji. Povjerenici djeluju u 27 osnovnoškolskih ustanovama u našoj županiji, a štrajk podržava i Sindikat Preporoda. O konkretnom odazivu učitelja u štrajku više će se znati sutra.


Povjerenik Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama za Krapinsko – zagorsku županiju Roman Balen rekao je za naš portal kako od sutra kreće štrajk u svim zagorskim srednjim školama. – Na svim našim sastancima rečeno je bilo da ako pregovori ne uspiju, da krećemo u štrajk. Naši zahtjevi nisu prihvaćeni tako da štrajk počinje od sutra – rekao nam je Balen.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook