Prethodni članak
Sljedeći članak

Šimunić preuzeo Oroslavje: „Prvo ću zbrojiti koliki je stvarni dug Grada“

Prvi radni dan Viktora Šimunića, novog gradonačelnika Oroslavja


U Gradu Oroslavju jutros je odrađena službena primopredaja vlasti između bivšeg gradonačelnika Emila Gredičaka i novog gradonačelnika Viktora Šimunića.


O prvim dojmovima nakon primopredaje vlasti, Šimunić je bio suzdržan. - Prvo moramo proći kroz sve te dokumente, sve papire, da bih onda mogao reći prave dojmove, ovako bi bilo ishitreno. Moramo zbrojiti koliki je stvarni dug, kakva nas godina čeka, onda možemo dalje komentirati – rekao je kratko. Prvi će potez biti da prouči dokumentaciju, upozna se s projektima koji su u tijeku, kako ih do kraja isfinancirati. - Treba sjesti i delati – dodao je novi oroslavski gradonačelnik. Novinari su ga pitali o suradnji u Gradskom vijeću Oroslavja. - Razgovori su još uvijek u tijeku, vjerujem da će se do kraja tjedna sve znati – odgovorio je Šimunić.

Dosadašnji gradonačelnik Emil Gredičak poželio je svu sreću gradu Oroslavju i novom gradonačelniku. - Formalni dio smo obavili, ima puno posla, puno projekata, proračun je takav kakav je, sve stavke su unutar proračuna, nismo probili niti jednu stavku. Izvori financiranja su poznati i nadam se da će se svi započeti projekti nastaviti. Veselim se tome da novi gradonačelnik pokaže i nove projekte i svoj enzuzijazam za naš grad – istaknuo je Gradičak. Na novinarsko pitanje hoće li biti u Gradskom vijeću Oroslavja, odgovorio je potvrdno. - Naravno da ću biti u Vijeću, smatram to potrebnim, važnim i svojom obavezom, a to mi je i čast. Zahvaljujem svima koji su me podržali u tome. Očekujem od Vijeća da će raditi sve za dobrobit Grada Oroslavja – zaključio je Gredičak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook