Prethodni članak
Sljedeći članak

Sigurno s motociklom

Preventivno-edukativna aktivnost policije u suradnji sa motociklistima u Konjščini, Mariji Bistrici i Oroslavju


Motociklistička sezona je započela pa će Policijska uprava krapinsko-zagorske posebnu pozornost usmjeriti na sigurnost najrizičnijih i najranjivijih kategorija sudionika u cestovnom prometu među koje spadaju i vozači mopeda i motocikla.

Policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica i Policijske postaje Donja Stubica, u cilju podizanja razine sigurnosti motociklista, danas su održali zajedničku preventivnu aktivnost "Sigurno s motociklom" u  Konjščini, Mariji Bistrici i Oroslavju u suradnji s općinom Konjščina, općinom Marija Bistrica, gradom Oroslavjem te moto klubovima ''White Horses'' iz Konjščine i ''Zagorski Orlovi'' iz Oroslavja.

Preventivno-edukativna aktivnost sastojala se od teoretskog dijela kroz provođenje edukacije i poligona sigurne vožnje i vožnje motociklima, a provodili su je policijski službenici za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijskih postaja Zlatar Bistrica i Donja Stubica.

Također u suradnji s Turističkom zajednicom općine Marija Bistrica te Nacionalnim svetištem Majke Božje Bistričke rektor svetišta vlč. Domagoj Matošević blagoslovio je motocikliste, koji su obišli Konjščinu i Mariju Bistricu, da bi u Oroslavju na kraju programa održana spomenuta edukativna aktivnost na poligonu.

Prepolić: ''Imamo dosta novih mladih članova, kojima će ovo sigurno odgovarati''

Mario Prepolić tajnik Moto kluba ''Zagorski Orlovi'' podsjetio je kako je naziv ove akcije ''Sigurno s motociklom, odrađeni su poligon spretnosti u Konjščini i Oroslavju. ''Imamo dosta novih mladih članova, kojima će ovo sigurno odgovarati'' – rekao je Prepolić i dodao da je na akciji bilo 60-tak vozača sa svojim motorima.

Šimunić: ''Hvale vrijedna akcija''

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić rekao je kako je ovo hvale vrijedna akcija. ''Hvala organizatorima. ''Čast nam je da možemo i mi sudjelovati i da se naš prelijepi gradski trg korsiti u jednu svrhu edukativnog karaktera. Također zahvaljujem našem klubu ''Zagorski orlovi'' na koje uvijek možemo računati.'' – zaključio je Šimunić.

Duktaj: ''Ako smo jedan život spasili, puno smo napravili''

Mario Duktaj, načelnik PP Zlatar Bistrica je napomeno da se ova akcija u suradnji dvije policijske postaje organizira prvi puta. ''Uključila su se i dva moto kluba iz Konjščine i Oroslavja, uz veliku pomoć oko organizacije i općina Konjščina i Marija Bistrica i grada Oroslavja.'' rekao je Duktaj i spomenuo kako pitanju djelatnici policije koji patroliraju na motociklima, svake godine imaju trenažne vožnje, pa se njihova vještina mogla vidjeti i danas. ''U akciji je pokazana spretnost svih vozača, a u Konjščini je bilo i kratko edukativno predavanje, i ovo je preventivno djelovanje policije i ako smo jedan život spasili, puno smo napravili.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook