Prethodni članak
Sljedeći članak

Sigurno s motociklom

Preventivno-edukativna aktivnost policije u suradnji sa motociklistima u Konjščini, Mariji Bistrici i Oroslavju


Motociklistička sezona je započela pa će Policijska uprava krapinsko-zagorske posebnu pozornost usmjeriti na sigurnost najrizičnijih i najranjivijih kategorija sudionika u cestovnom prometu među koje spadaju i vozači mopeda i motocikla.

Policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica i Policijske postaje Donja Stubica, u cilju podizanja razine sigurnosti motociklista, danas su održali zajedničku preventivnu aktivnost "Sigurno s motociklom" u  Konjščini, Mariji Bistrici i Oroslavju u suradnji s općinom Konjščina, općinom Marija Bistrica, gradom Oroslavjem te moto klubovima ''White Horses'' iz Konjščine i ''Zagorski Orlovi'' iz Oroslavja.

Preventivno-edukativna aktivnost sastojala se od teoretskog dijela kroz provođenje edukacije i poligona sigurne vožnje i vožnje motociklima, a provodili su je policijski službenici za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijskih postaja Zlatar Bistrica i Donja Stubica.

Također u suradnji s Turističkom zajednicom općine Marija Bistrica te Nacionalnim svetištem Majke Božje Bistričke rektor svetišta vlč. Domagoj Matošević blagoslovio je motocikliste, koji su obišli Konjščinu i Mariju Bistricu, da bi u Oroslavju na kraju programa održana spomenuta edukativna aktivnost na poligonu.

Prepolić: ''Imamo dosta novih mladih članova, kojima će ovo sigurno odgovarati''

Mario Prepolić tajnik Moto kluba ''Zagorski Orlovi'' podsjetio je kako je naziv ove akcije ''Sigurno s motociklom, odrađeni su poligon spretnosti u Konjščini i Oroslavju. ''Imamo dosta novih mladih članova, kojima će ovo sigurno odgovarati'' – rekao je Prepolić i dodao da je na akciji bilo 60-tak vozača sa svojim motorima.

Šimunić: ''Hvale vrijedna akcija''

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić rekao je kako je ovo hvale vrijedna akcija. ''Hvala organizatorima. ''Čast nam je da možemo i mi sudjelovati i da se naš prelijepi gradski trg korsiti u jednu svrhu edukativnog karaktera. Također zahvaljujem našem klubu ''Zagorski orlovi'' na koje uvijek možemo računati.'' – zaključio je Šimunić.

Duktaj: ''Ako smo jedan život spasili, puno smo napravili''

Mario Duktaj, načelnik PP Zlatar Bistrica je napomeno da se ova akcija u suradnji dvije policijske postaje organizira prvi puta. ''Uključila su se i dva moto kluba iz Konjščine i Oroslavja, uz veliku pomoć oko organizacije i općina Konjščina i Marija Bistrica i grada Oroslavja.'' rekao je Duktaj i spomenuo kako pitanju djelatnici policije koji patroliraju na motociklima, svake godine imaju trenažne vožnje, pa se njihova vještina mogla vidjeti i danas. ''U akciji je pokazana spretnost svih vozača, a u Konjščini je bilo i kratko edukativno predavanje, i ovo je preventivno djelovanje policije i ako smo jedan život spasili, puno smo napravili.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program