Prethodni članak
Sljedeći članak

Sedamdesetogodišnjak zapalio četiri automobila


Proteklog vikenda u Nedelišću, evidentirana su dva požara na nekoliko osobnih automobila. Brzom reakcijom čakovečkih policajaca otkriven je počinitelj, koji je zapalio četiri automobila.

Utvrđeno je kako je to učinio 70-godišnjak s područja općine Nedelišće, a osumnjičen je za oštećenja tuđe stvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Sumnja se kako je u kasnim večernjim satima u petak te u nedjelju, u Novoj ulici, izazvao dva požara na četiriosobna automobila, prenosi Dalmatinskiportal.hr.

'Najprije je u petak oko 23.30 sati na osobnom automobilu (Ford F 150 STX), koji je bio parkiran ispred obiteljske kuće u Novoj ulici, podesnim predmetom razbio staklo. Potom je kroz nastali otvor, unutrašnjost automobila polio zapaljivom tekućinom te ju otvorenim plamenom zapalio. Pomoću vatrogasnih aparata 42-godišnji vlasnik uspio je sam ugasiti požar, dok je nastalu štetu procijenio na više tisuća eura.
Drugi požar osumnjičeni je izazvao u nedjelju oko 23.20 sata. Upotrebom lako zapaljive tekućine te sredstva za paljenje vatre izazvao je požar na tri osobna automobila (Citroen C4 Picasso, BMW 318 D i Pontiac Firebird), vlasništvo 50-godišnjaka. Požar na vozilima ugasili su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišće, dok je materijalna šteta procijenjena na više tisuća eura', priopćili su iz policije. Nakon istraživanja je 70-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook