Prethodni članak
Sljedeći članak

SDP poziva bivšeg člana, saborskog zastupnika Željka Pavića da podnese ostavku na zastupničku dužnost

8. listopada 2021. godine, grupa zastupnika u Hrvatskom saboru, uključujući i Željka Pavića, osnovala je svoj klub zastupnika te tim činom napustila Klub zastupnika SDP-a, a kao posljedica toga isti se više ne smatraju zastupnicima SDP-a, odnosno članstvo im je prestalo po sili Statuta


SDP Krapinsko- zagorske županije započeo je proces pripreme izbora za tijela lokalnih organizacija SDP-a što je bila i tema rasprave 13. sjednice Predsjedništva SDP-a Krapinsko – zagorske županije održane u srijedu, 13. listopada u Zaboku. Sukladno Odluci Predsjedništva SDP-a Hrvatske izbori za tijela lokalnih organizacija za sve lokalne razine održat će se u subotu 27.11.2021. godine.

Članovi i članice SDP-a Krapinsko- zagorske županije tom će prigodom birati nova vodstva u svojim gradskim i općinskim organizacijama te članove i članice Županijskog odbora SDP-a, članove Predsjedništva, potpredsjednike i predsjednika Županijske organizacije. Biračko pravo se ostvaruje na neposrednim izborima tajnim glasovanjem. O procesu izbornog postupka raspravljat će i članovi i članice Županijskog odbora na svojoj sjednici planiranoj dana 20. listopada 2021. godine te će donijet Odluke o izbornim tijelima, procesu kandidature i izbornom postupku.
Na istoimenoj sjednici Predsjedništvo SDP-a Krapinsko – zagorske županije donijelo je jedinstven zaključak kojim se poziva bivšeg člana SDP-a, saborskog zastupnika Željka Pavića da podnese ostavku na zastupničku dužnost te na taj način SDP-u vrati mandat u Hrvatskom saboru.


S obzirom na činjenicu da izabrani zastupnik Željko Kolar obnaša dužnost župana Krapinsko-zagorske županije, što je nespojiva dužnost s dužnošću zastupnika u Hrvatskom saboru te je iz tog razloga stavio zastupnički mandat u mirovanje, SDP je kao njegovog zamjenika u Hrvatski sabor uputio Željka Pavića.


Željko Pavić s osvojenih 587 preferencijalnih glasova (1%), iako šesti na listi, nije samostalno osvojio zastupnički mandat, nego mu 22. srpnja 2020. započinje mandat kao zamjeniku zastupnika Kolara i to kao zastupniku SDP-a u Klubu zastupnika SDP-a.


Dana 8. listopada 2021. godine, grupa zastupnika u Hrvatskom saboru, uključujući i Željka Pavića, osnovala je svoj klub zastupnika te tim činom napustila Klub zastupnika SDP-a, a kao posljedica toga isti se više ne smatraju zastupnicima SDP-a, odnosno članstvo im je prestalo po sili Statuta.
Nastavno na navedeno, smatra se da su stvoreni svi preduvjeti da se sukladno članku 132. Statuta SDP-a od Željka Pavića zatraži da podnese ostavku na zastupničku dužnost.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook