Prethodni članak
Sljedeći članak

SDP OROSLAVJA: ''Pozivamo gradonačelnika da se pojavi na večerašnjoj sjednici Gradskog vijeća čije sazivanje je sam zatražio''


Povodom današnje sjednice Gradskog vijeća u Oroslavju priopćenje se oglasio tamošnji SDP. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Izuzev slučaja gradonačelnika Šimunića, moramo priznati da ne znamo za drugi slučaj u kojem bi gradonačelnik ustrajno vrijeđao i omalovažavao gradske vijećnike dok istovremeno ne dolazi na sjednice vijeća, što mu je zakonska obveza.

Gradonačelnik Šimunić zatražio je sazivanje još jedne sjednice Gradskog vijeća u kojoj navodi da je potrebno izglasati određene točke kako bi se Grad mogao prijaviti na dva natječaja. Zanimljivo je da je jedan od tih natječaja otvoren u 12. mjesecu, a drugi natječaj je otvoren 28.3., te da je Grad imao potrebnu dokumentaciju za vijeće od 2. mjeseca, ali Šimunić tek 8.4. šalje predsjedniku Vijeća prijedlog za sazivanje sjednice. Je li  gradonačelnika kampanja spriječila u obavljanju poslova ili jednostavno voli gradsko vijeće staviti pred gotov čin? Napominjemo da je vijeće održalo unaprijed sazvanu 34. sjednicu 12.4., nakon njegovog zahtjeva, ali on nije tražio da se te točke stave na dnevni red. Kakvu je igru tad igrao?  Zbog želje za osobnim prosperitetom, ovoga puta ispaštaju i građani. Naime, jedan od tih natječaja je privremeno zatvoren upravo 8.4., na dan slanja gradonačelnikovog prijedloga, a drugi je otvoren još 2 dana, stoga je i predsjednik Gradskog vijeća sazvao sjednicu prije tog roka, u najboljem interesu Grada Oroslavja. Iako gradonačelnik Šimunić ponavlja da on sve radi bez vijeća, njegovi zahtjevi za sazivanjem sjednice kao i dosadašnji izglasani proračuni, rebalans i druge odluke ga demantiraju.

Iz nekog razloga, gradonačelnik nema hrabrosti stati pred Vijeće. Nismo toliko naivni da povjerujemo u njegove izjave da je to gubitak vremena, možda jednostavno ne želi  stati pred kameru kad se video ne smije montirati.

Budući da već prolazi deseti mjesec kako je Gradonačelnik uredno pozivan na sjednicu, a nije se nijednom odazvao, pozivamo ga i putem medija da se konačno odazove na večerašnju sjednicu čije sazivanje je zatražio, obrazloži točke i odgovori na vijećnička pitanja. Ne tražimo ga to zbog sebe, nego zbog građana Grada Oroslavja koji ispaštaju zbog njega i njegovih postupaka.

oroslavski SDP''

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook